Czesć, nie wiedziałem jak nazwać temat, więc zrobiłem tak jak wygląda. Chodzi o to, że wybieramy sie na 4-5 dni do Zakopanego oczywiście. Jest to Nasza pierwsza wyprawa/wycieczka. Chciałbym Was się poradzić gdzie iść, gdzie zacząć, jak na to wszystko patrzeć, by zorganizować sobie super wycieczkę nie tracąc żadnej chwili na niepotrzebne miejsca itp. Czy moglibyście pomóc w zorganizowaniu Nam tych paru dni pobytu by był jak najbardziej udany?
Interesuje Nas wszystko, Krupówki, Gubałówka, standardowe miejsca gdzie każdy jezdzi, ale i szlaki, piękne miejsca gdzie można naprawde wiele zobaczyć pięknych widoków, wspaniałe atrakcje, przeżycia, wspaniałe szlaki, zaskakujące miejsca, doświadczenia. W tej wycieczce chcielbyśmy nie marnować czasu, a długo wspominać wszystko, bo nie wiemy kiedy tu wrócimy.
Wiem, że to mało dni, dlatego Was się radzę
Doradzcie też mi, jak zwiedzać by się nie zgubić
Chodzić za ludźmi ? (może to głupie ale troche mam obaw by nie zabładzić), jakieś mapki ? Czy damy rade sami tak się wszędzie poruszać by sobie poradzić i zobaczyć super miejsca, spokojnie wracając ?(wraca się zawsze w te samo miejsce jak się wyruszy?) O której ruszać z rana, czy spokojnie sie wysypiać i po południu ?
Jedziemy samochodem. Czy warto wszędzie dojeżdżać autem, czy może tymi busikami?
Może są to banalne pytania dla Was, ale ja wole dmuchać na zimne
Doradzcie co możecie, nawet od siebie jak macie co , bo pewnie o dużo rzeczach podstawowych zapomniałem.
Chciałbym wiedzieć tak na spokojnie, wstane, wiem gdzie dziś idę, w jaką stronę się kierować by trafić w miejsce startu na szlak itp
P.S. Jak byłem mały, to raz miałem wycieczke w tatry, chodziliśmy szlakiem Czerwonych wierchów o ile dobrze pamiętam, były tam różne jaskinie itp, coś wspaniałego, chetnie bym powrócil tam.