golanmac napisał(a):
chief napisał:
1.Jawne olewanie przepisów prawa (..)
Kto jest bez winy ...
i to jest wystarczający powód, ze mogą je łamać "na oczach" całej Polski?
golanmac napisał(a):
chief napisał:
2.Prowokowanie do konfliktu, a przede wszystkim jego pogłębianie (..)
Pozostaje pytanie kto tak naprawdę prowokuje, sprawcy czy wichrzyciele ?
no tak, zapomniałam... jedyna słuszna sprawa i cel, ponad prawem, ten, kto sie z nią nie zgadza, to morda w kubeł, jak nie to jest wichrzyciel. Jakież to proste
golanmac napisał(a):
chief napisał:
4.Ośmieszanie i lekceważenie gospodarza terenu (..)
To fakt, przypuszczenie, czy domniemanie ?
Nie widzisz w tym faktu?... Pracownicy Parku sie na ten temat juz negatywnie wypowiadali, ale organizatorzy maja niezłe "plecy".
golanmac napisał(a):
Sprawców można w zasadzie zrozumieć, bo temu co zrobili, przyświecał w końcu jakiś konkretny cel i raczej nikt rozsądny nie sądzi że celem tym była prowokacja czy egoizm.
Szczytny cel, może był pierwszy, może drugi raz. Jednak potem był wyraźny podział, co do tego w opinii publicznej. Dodatkowo, sprzeciwiał się temu TPN.
Organizatorzy wiedząc o tym, decydując się dalej na kontynuację swej „misji”, wiedząc, ze konflikt będzie narastał, wybrali egoizm, nie licząc się z opinia innych, a przede wszystkim gospodarza terenu, czyli TPN. Włączyli imię JP2 w ten konflikt. Będzie taka powtórka z prezydenckiego krzyża, z tym, ze w mniejszym rozmiarze. Zapewne wkrótce pojawi się spór o obronę „światła” pomiędzy radiem, które ma ryja, a Palikotami, pomiędzy podhalańskim ONR, a antifą. W imię JP2, będą spory i kłótnie…
golanmac napisał(a):
Za to nie bardzo wiem, jaki cel przyświeca Tobie ?
Czytaj ze zrozumieniem… organizatorzy powinni starać się o zalegalizowanie tej inicjatywy
golanmac napisał(a):
Madness napisał:
Tu chodzi o łamanie przepisów parku
A jak Kolega wchodzi na Wysoką to łamanie prawa mu jakoś nie przeszkadza, prawda ?
No, to mamy mocny argument
Rozbi napisał(a):
Ja jestem tylko ciekawy ile śniegu się potopiło po takim ognichu i jak wygląda teraz szczyt.
Problem w tym, ze parę lat temu po sylwestrze Straż Parku, zgarnęła biwakowiczów z Polany Stoły. Za rozpalenie ogniska zostali ukarani. Na Giewoncie takie samo łamanie prawa, jest na oczach całej Polski... czyżby byli lepsi i gorsi?, takie cos Ci odpowiada?
Czy tak wielka sztuka jest staranie sie o zalegalizowanie tej inicjatywy?