Krabul napisał(a):
Nawet chciałem wypełnić, ale poddałem się. Te pytania to jakiś bełkot. Może jakieś przykłady by się przydały bo nie wiadomo o co Ci chodzi. Przynajmniej ja nie wiem. A po Tatrach chodzę od 20 lat.
Innowacyjność w turystyce? Dla niektórych polskich "turystów" zwyczaj niewypier.dalania śmieci za siebie wydaje się bardzo innowacyjny. Może za kilkadziesiąt lat osiągniemy taką zdobycz cywilizacji. Na razie słabo to wygląda.
Uff, a już się bałam, że to ja jestem jakaś niewystarczająco sprawna intelektualnie, żeby zrozumieć sens zadawanych pytań, ale jak widać, nie tylko mnie to przerosło

- czym są nowości na rynku turystycznym?
- jakie są nowe produkty oferowane na tym rynku?
- nowe metody promocji i dystrybucji na tym rynku? Nie mam pojęcia, czy z takich metod korzystałam, bo nie wiem, o jakich (poza tym, że chodzi o "nowe" metody) mowa xD
- nowe rozwiązania innowacyjne, technologiczne?
- a kwintesencją dla mnie jest to pytanie: Czy Twoim zdaniem nowe produkty na rynku turystycznym są pomocne w odbywaniu podróży?
Nowe, czyli jakie produkty? Dla jednych będzie to sprzęt (odzież, wyposażenie), dla innych być mogą to być interaktywne pomoce, mapki, a jeszcze inny produkt rozumieć będzie jednocześnie jako usługę i pomyśli o jakieś formie transportu...
Niestety ankieta jeśli chodzi o treść, jest kompletnie niezrozumiała, niejasna, nie wiadomo o co tak naprawdę autor pyta.