Rambubu napisał(a):
Wychodzi na to, że nie do końca.
A to dlaczego (wyjąwszy fakt, że ze zmęczenia dopiero co odbytą tygodniową wyrypą faktycznie pomyliłem kierunki)?
Cytuj:
Pisałem o drodze z Krzyżnego do Kuźnic - szkoda, że nie potrafisz przeczytać pytania poprawnie, ale w sumie niespecjalnie się dziwię.
A może wiedzieć, dlaczego "niespecjalnie się dziwisz"?
Cytuj:
No ale ok, tak czy inaczej na trasie z Krzyżnego do Kuźnic przyjmujesz sumę podejść ok. 100 m. Tym samym, po przedstawieniu Twoich obliczeń "na oko" jestem już pewien, że wolę jednak korzystać zarówno z danych z Suunto, Garmina czy nawet i mapy-turystycznej. Względem każdego z powyższych machnąłeś się poważnie (od ok. 90% w przypadku Suunto do 130% względem mapy-turystycznej). I to na prostej - wydawać by się mogło - trasie
Co to znaczy "machnąłeś się"? Bo jakiś tam garmin ci tak powiedział? Litości... Jesteś w stanie to merytorycznie wykazać nie zasłaniając się jakimiś wyrafinowanymi wyliczeniami z fikuśnego super-duper sruunto?
Cytuj:
(choć kusiło mnie, żeby zapytać np. o Martinovkę, no ale na tej drodze nie mam z oczywistych względów danych mapy-turystycznej; z Suunciakiem też jeszcze na niej nie byłem).
I sądząc po twoich wynurzeniach, chyba jeszcze długo się tam nie wybierzesz (chyba że odpłatnie na postronku), skoro nawet nie znasz nazwy
Martinki.
Cytuj:
Ale jednak dane przez nią wskazywane mniej więcej pokrywają się z sumą przewyższeń podawanych dla tras popularnych biegów tatrzańskich
Błąd rzędu 300 metrów nazywsz "mniej więcej się pokrywaniem"?
Przecież to nie tylko ja ci pisałem, że piszesz duby smalone o tej Małej Wysokiej.
Cytuj:
I mimo swoich oczywistych wad na pewno czyni to bez porównania bardziej precyzyjnie niż Twoje wyliczenia "na oko".
Nie "na oko" a w "pamięci"; widzę, że sam nie opanowałeś sztuki czytania ze zrozumieniem (przy czym nie masz alibi w postaci ponad 8000 metrów podejść i zejść "w nogach" i wynikającego z tego zmęczenia), a pierwszy bierzesz się za wypominanie innym. Nieładnie. Mentalność Kalego... Jeśli chcesz, to mogę ci to policzyć co do poziomicy (na geoportalu są chyba nawet co 2,5 metra a na pewno co 5m), jestem pewien, że wynik nie będzie zasadniczo się różnił od liczby, którą podałem.