Wakacje i lato zasadniczo już, przebieram więc nogami pod biurkiem i mi się w głowie lęgnie...
W związku z tym mam już (praktycznie) dopięty plan tegorocznej, wrześniowej eksploracji.
Akcent został tym razem położony na Tatry Zachodnie i bardziej słowackie niż polskie.
Wrzucam plan licząc, jak zwykle, na Wasze konstruktywne i pomocne uwagi...
Dzień 1. Schron Chochołowska – Bystra - Schron Chochołowska
Dzień 2. Schron Chochołowska – Dolina Jarząbcza - Jakubina - Schron Chochołowska
Dzień 3. Schron Chochołowska – Ostry Rohać - Plaćlivy Rohać - Tri Kopy – Hruba Kopa - Ziarska Chata
Dzień 4. Ziarska Chata – Smrek - Baranec - Ziarska Chata
Dzień 5. Ziarska Chata – Prislop - Banikov – Pachola - Spalena – Salatin - Brestova – Zuberec
Dzień 6. Zuberec – Bela Skala - Sivy Vrch – Sedlo Palenica - Prte – Zuberec
Plan zakłada bazowanie na posiłkach schroniskowych, na drogę woda kupiona w schronie plus batony.
Trochę martwi mnie opcja deszczowa, tzn. czy w czasie deszczu da się tamtędy przemieszczać (mimo braku frajdy...).
Za te, i za wszelkie inne pomysły/rady/sugestie, z góry serdeczne - Darz Bór!

Im bliżej, tym plany się wygładzają. Nieco... Mały apdejcik więc:
Dzień 5. Ziarska Chata - Prislop - Banikov - Pachola - Spalena - Salatin - Brestova - Predni Salatin - Salatinska Dolina (kolejką) - Pod Spalenou... i stamtąd na nocleg (Primula)
Dzień 6 Primula - Pod Spalenou (kolejka) - Salatinska Dolina - Brestova - Sivy Vrch - Javorinsky Potok, stamtąd bus do Mikulasa i ciopąg do Popradu na kolację w browarze Tatran
.
Następnego ranka transfer Stramą do Zakopanego, lampartowanie i via Kraków do domciu...