golanmac napisał(a):
Nie no Chiefie, Ty się nie tylko wypowiadasz. Był czas, że publikowałeś w necie swoje niecne uczynki, a i teraz można je znaleźć ....
http://www.jkw.pl/artykuly/topo/tatry/7 ... imowy.html Teraz piszesz że to był błąd, i żądasz ukarania tych którzy te same prawo łamią ...
1.W swych niecnych uczynkach informowałem potencjalnych czytelników o stanie prawnym terenu i ewentualnych konsekwencjach finansowych.
2.Ja przyznałem się do błędu, po pierwszych uwagach, że był to błąd i od tamtego czasu zaniechałem takowych opisów i publicznie przyznaje się do błędu.
Tamci od Giewontu, pomimo licznych uwag i zastrzeżeń ze strony m.in. TPN-u, maja to głęboko w dupci, bo wiedzą, ze stoją za nimi określone „siły” i w dalszym ciągu to kontynuują.
Nie mamy ze sobą nic wspólnego.
golanmac napisał(a):
Ok, ale żeby sprawiedliwości stało się zadość, powinieneś pójść na policję, zgłosić swój niecny występek i dobrowolnie poddać się karze
1.Zombi w poście powyżej, dał Ci odpowiedź:
Zombi napisał(a):
Jednak nie muszę przecież ułatwiać odpowiednim organom ścigania samego siebie, wiec łamiąc przepisy łamałbym je nieostentacyjnie i dyskretnie, donosów na siebie - w tej lub innej postaci - też bym nie składał
2.Jestes pewien, ze jest to czyn karalny?
Bo w takim razie Cywiński, powinien mieć już dożywocie, a Jaćkiewicz przynajmniej parę lat wyroku.
3.Nigdzie nie pisałem, aby kogo koliwiek karać, jeno, że ich akcja, w obecnej postaci, ma więcej wspólnego z prowokacją do konfliktu pod pretekstem JP2, niż Jego czcią.
golanmac napisał(a):
Ktoś może pomyśleć, że Ty Chiefie prowokujesz i wykorzystujesz emocje ateistów, próbując wywrzeć presję na TPN-ie aby ukarać kogoś w zasadzie nie za to co zrobił (sam pisałeś że ognisko Ci ogólnie nie przeszkadza), ale za to że ma to związek z Katolicyzmem
Widać Golanmac, ze masz dar umiejętności czytania pomiędzy wierszami, czegoś, czego nie ma.
1.Nigdzie nie pisałem, ze powinno się ich karać, lecz, ze wykorzystują sytuacje i naciski określonej społeczności katolickiej, aby uniknąć ewentualnego ukarania. Ważniejsze jest dla nich zaświecenie światła, niż świadomość, ze ewentualne ukaranie lub zablokowanie akcji, może doprowadzić do eskalacji konfliktu pomiędzy częścią katolików/podhalańczyków, a TPN-em.
2.Główna moja teza, to rozpoczęcie czynności zalegalizowania tej akcji. Pisałem Ci to już kilka razy, ale widać, ze nie chcesz tego przyjąć do wiadomości… wymyślaj więc kolejne historyjki
golanmac napisał(a):
wiara sprawców, to łamiesz podstawowe zasady naszej Konstytucji, która jak by nie patrzeć gwarantuje wszystkim obywatelom swobodę w temacie wiary
Czyżby ich wiara i prawo do wyrażania tej/swej wiary, było wystarczającym powodem, aby mogli być ponad przepisami prawa?... ciekawa hipoteza.