szachu napisał(a):
piomic napisał(a):
szachu napisał(a):
Dzisiaj w sklepie HiMountain spotkałem się znowuż z niezwykle pozytywną opinią sprzedawcy na temat Ceplexu. Szkoda tylko, że poza stroną HiMountain internet milczy na ten temat...
Może ma to jakiś związek z tym, że nikt poza HiMountain tego nie używa?
Pewnie ma
ale czy ktoś z obecnych na tym forum posiada może buty z membraną Ceplex? Jakieś opinie doświadczonych użytkowników?
Dziadeq napisał(a):
Czy licówki czy z membraną to generalnie zależy od własnych preferencji
Jednak jeśli z membraną, to raczej lepiej z gore niż z sympatexem. Ponadto, wiele zależy od tego, jaką kwotę zamierzasz przeznaczyć na obuwie.
Do 500zł. Zdecydowana większość użytkowników tego forum odradza sympatex więc wiem już czego nie kupować
Wciąż skłaniam się ku skórzanym - wiele osób jednak twierdzi, że gore na lato to pomyłka. Podejrzewam, że jak już Dziadeq zauważył - chyba będę musiał przetestować oba typy obuwia i wtedy dopiero wybrać coś dla siebie.
1. Nie posiadam i nie zamierzam kupować więcej produktów himontain, to wyrzucenie pieniędzy do błota. Są kiepskiej jakości.
2. Do 500 zł kupisz sobie dobrej jakości buty na wyprzedaży. Na pewno nie z dziwacznymi membranami, kiedyś kupowałam tańsze obuwie więc większość tego przetestowałam, nie sprawdzają się. Moim zdaniem najlepszy jest gore tex, bywa dobry supra-tex ale tego ostatniego nigdy w obuwiu nie miałam. Co do butów na lato, moim zdaniem nie ma uniwersalnych. Mnie dziwi kupowanie butów na cieplejsze okres z licowej skóry, one są po pierwsze diablo ciężkie (w każdym bądź razie wszystkie, które posiadałam), a po drugie noga w nich smaży się. Z licówki owszem noszę też latem ale tylko wtedy, gdy idę na mokradła, żmijowiska czy jak są bardzo wredne warunki. Mam trzy pary letniego obuwia, w tym sandały górskie i prawdę powiedziawszy wszystkie sprawdzają się w określonych warunkach pogodowych. Na pewno gdybym miała kupić sobie tylko jedne to byłyby za kostkę, lekkie, dobrze chroniące przed wilgocią. Na Twoim miejscu kupiłabym sobie lekkie buty z cordury i nubuku, z gore texem i vibramem. Membrana chroni Cię skutecznie od wody, a wszystko wskazuje na to, że w tym roku będą ulewy gonić zlewy.