Witam
Myslalam o czyms podobnym, ale mozna tez powedrowac w "odwrotna"strone,tylko oczywiscie kazda mozliwosc zalezy od kondycji,umiejetnosci,doswiadczenia itp
No ale sa to tylko propozycje,a juz sobie wybierzesz cos dla siebie
Moja jest taka:
-Moko-Szpiglasowa Przelecz (mozna "po drodze" wejsc na Wrota Chalubinskiego,Dolinka za Mnichem, Szpiglasowy Wierch-zalezy od kondycji,wedlug mnie to wszystko razem na pierwszy dzien to za duzo,polecam Dolinke za Mnichem)-DPSP
-Z "Piatki" mozna na kilka roznych sposobow dotrzec na Hale Gasienicowa:Zawrat,zejscie do H.Gasienicowej, jest jednak bardzo ciezkie moim zdaniem,wiec zamiast schodzic z Zawratu mozna wejsc na Swinice-Przelecz Swinicka-Zielony Staw-Murowaniec,a jezeli jednak Swinica za ciezka na 2 dzien (dla mnie by byla
)to z DPSP-Przelecz Krzyzne-Hala Gasienicowa
-z Hali Gasienicowej jest bardzo duzo roznych ciekawych szlakow,to juz bedzie trzeci dzien,wiec mozna sie na "cos"pokusic,moze Granaty (wejscie od Czarnego Stawu Gasienicowego na Skrajny Granat,przejscie na Posredni, Zadni i zejscie Zlebem Kulczynskiego do Murowanca i do Zakopanego przez Doline Jaworzynki albo Boczan) lub jezeli zalezy Tobie na Giewoncie i,to mozna wejsc na Kasprowy- Kopa Kondracka-Giewont,z Giewontu zejsc do Zakopanego (polecam Dolina Strazyska).
Udanego wypadu
Pozdrawiam