Forum portalu turystyka-gorska.pl

Wszystko o górach
relacje na mapie
Regulamin forum


Teraz jest Śr paź 18, 2017 2:14 pm

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 216 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: So lut 09, 2013 1:12 am 
admin

Dołączył(a): Wt gru 09, 2003 11:08 pm
Posty: 1672
Lokalizacja: Warszawa
Szanowni,
nowy serwer ruszył.
Wiem o błędach:
- brak wszystkich emotikon
- problem z umieszczaniem zdjęć przez fotosika
- wyszukiwanie przez google

Proszę o informację o innych
Mimo niedociągnięć forum już oddaję, aby przerwa była jak najkrótsza

K.

_________________
W kraju gdzie normą jest nienormalność
I hipokryzja znaczy moralność,
Gdzie głos rozsądku jest zagłuszany
Jesteśmy sektą ludzi normalnych


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So lut 09, 2013 1:59 pm 
Uzależniony ;-)

Dołączył(a): Pn kwi 20, 2009 11:34 pm
Posty: 1491
Lokalizacja: zdecydowanie za daleko
grubyilysy zamieścił link do filmiku z temacie Zimowe ośmiotysięczniki. Natychmiast otwiera film, wychodząc tym samym z forum. Czy tak ma być, czy nie powinno automatycznie otworzyć w osobnej karcie/ oknie? (wiem, że mogę to zrobić sama klikając prawym klawiszem myszy)
Jeszcze jedna rzecz, pomimo przeczytania nowych postów, gdy wychodzę z tematów na stronę główną niektóre ikonki tych miejsc nadal mają kolor nieprzeczytanych.
Mam nadzieję, że się nie czepiam i o takie m.in. uwagi chodzi, bo moja wiedza o IT oraz tej terminologii jest żadna. Nie wiem, co od czego zależy.

Pozdrawiam.

edit:
net mam z modemu Plusa, jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie :oops:

_________________
wiśnia jest wiśnia


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So lut 09, 2013 5:10 pm 
Stracony

Dołączył(a): Pn sie 30, 2010 6:19 pm
Posty: 3425
Lokalizacja: Elbląg/Gdańsk
Myślę, że powinniśmy zmienić logo na jakieś bardziej wycacane... ;) szczególnie usunąć to tło z gradientem dookoła logotypu... :)

_________________
Zesraj się, a nie daj się...:)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So lut 09, 2013 5:13 pm 
Stracony

Dołączył(a): Pn sie 30, 2010 6:19 pm
Posty: 3425
Lokalizacja: Elbląg/Gdańsk
Wchodzę do wątku w którym miałem nieprzeczytane posty... wychodzę, a on dalej zaznaczony jako nieczytany... imho to błąd i to uciążliwy...

EDIT:
Nie wiem czy to Twoja robota Konradzie, ale już wszystko działa jak trzeba.

_________________
Zesraj się, a nie daj się...:)


Ostatnio edytowano So lut 09, 2013 5:22 pm przez PrT, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So lut 09, 2013 5:22 pm 
admin

Dołączył(a): Wt gru 09, 2003 11:08 pm
Posty: 1672
Lokalizacja: Warszawa
PrT - poprawione. Problem był w ciasteczkach - teraz oznaczenie przeczytanych jest po stronie serwera

_________________
W kraju gdzie normą jest nienormalność
I hipokryzja znaczy moralność,
Gdzie głos rozsądku jest zagłuszany
Jesteśmy sektą ludzi normalnych


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So lut 09, 2013 6:47 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): N mar 27, 2005 9:30 pm
Posty: 2745
Lokalizacja: Katowice
Konrad napisał(a):
Proszę o informację o innych


- Opcja "zapametaj mnie" przy logowaniu nie działa (przynajmniej u mnie).

- Dla lepszej przejrzystości można spolszczyć menu szybkich odpowiedzi (nowy temat zamiast new topic, odpowiedz w wątku zamaist postreply, cytuj zamiast quote itp)

Pacze dalej :idea:

_________________
...


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So lut 09, 2013 6:49 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn wrz 05, 2005 9:12 am
Posty: 6269
Lokalizacja: Warszawa/Skierniewice
Opcja po kliknięciu na profil osoby np. "dresik" nazwa pojawiała się z automatu w oknie odpowiedzi.

_________________
Pozdrawiam
Jacek
Obrazek

___________
..Umiem być ciszą, Kończę się w twoim śnie, Ostatnie echo jest ciszą to miejsce gdzie kończy się twoje spojrzenie..


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So lut 09, 2013 6:50 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): Śr sty 02, 2008 11:42 pm
Posty: 2207
Lokalizacja: Małopolska
Prośba, o możliwość cytowania selektywnego i emonitki w szybkiej odpowiedzi ;)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So lut 09, 2013 7:15 pm 
Kombatant

Dołączył(a): Śr cze 01, 2011 6:17 am
Posty: 432
Lokalizacja: Kraków
mam to samo co dresik, u mnie także "zapamiętaj mnie" nie działa

_________________
Jako pijesz, tako leziesz.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So lut 09, 2013 8:23 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): N mar 27, 2005 9:30 pm
Posty: 2745
Lokalizacja: Katowice
Brak opcji cytowania w tym temacie :mrgreen:

_________________
...


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So lut 09, 2013 8:24 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): N mar 27, 2005 9:30 pm
Posty: 2745
Lokalizacja: Katowice
dresik napisał(a):
Brak opcji cytowania w tym temacie :mrgreen:

Ki uj przed chwilą nie było :cyclopsani:

_________________
...


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So lut 09, 2013 8:32 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): N mar 27, 2005 9:30 pm
Posty: 2745
Lokalizacja: Katowice
Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot], dresik, Google Adsense [Bot], Google [Bot], Thoms

:?:

_________________
...


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So lut 09, 2013 10:04 pm 
Stracony

Dołączył(a): Wt sie 07, 2012 8:56 pm
Posty: 3474
Lokalizacja: Łódź
Tylko czemu ja sie muszę za każdym razem logować? I czemu tu nie ma emotikonów czy jak się tam te buźki nazywa...


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So lut 09, 2013 10:30 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): Wt sie 10, 2010 5:25 am
Posty: 2120
Lokalizacja: Poznań
Z cyklu uwag technicznych:
1. Firefox po kliknięciu w link typu jutub nie przenosi do nowej karty, otwiera się w tej samej.
2. Czy zgłoszony post trafia do najbliższego sądu 24-godzinnego :?: :roll:
3. Trochę małe avatary, ale może to i dopsz.
4. Miło widzieć, kiedy się dokładnie zarejestrowałem, ale po kiuj to było akurat o 6:25 rano we wakacje... :shock:

_________________
http://www.flickr.com/photos/auralis1987


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N lut 10, 2013 12:45 am 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So wrz 17, 2011 5:28 pm
Posty: 1471
Lokalizacja: Kraków NH
Auralis napisał(a):
Z cyklu uwag technicznych:
1. Firefox po kliknięciu w link typu jutub nie przenosi do nowej karty, otwiera się w tej samej.

Chrome też.
Parę godzin temu, wszystko goniło pod starym adresem. Teraz, u mnie, tylko pod boguszk....

_________________
"Ludzie przeważnie nie są źli. Po prostu czasem dają się porwać jakiejś idei"


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N lut 10, 2013 1:27 am 
admin

Dołączył(a): Wt gru 09, 2003 11:08 pm
Posty: 1672
Lokalizacja: Warszawa
Zbiorczo:

Zapamiętywanie powinno już działać - u mnie jest OK, może być konieczne wyczyszczenie ciasteczek
Otwieranie w nowym tabie - jeszcze nie wiem, sprawdze
Awatary powiększone do 100 px
Emotki są, na razie w pełnym edytorze, będą i w szybkiej odpowiedzi - proszę o cierpliwość
Zgłoszenie trafia do e-sądu. 24-godzinne są słabe ;)

_________________
W kraju gdzie normą jest nienormalność
I hipokryzja znaczy moralność,
Gdzie głos rozsądku jest zagłuszany
Jesteśmy sektą ludzi normalnych


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N lut 10, 2013 11:49 am 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 13, 2005 2:03 pm
Posty: 9244
Lokalizacja: Poznań
Problem z kodowaniem :
Kod:
"Kliknij aby dodać zdjęcie do wiadomości"
funkcja szukaj - "Do wyszukania frazy użyj ""
Aby wykluczyc słowo, wpisz przed nim -"


Tu występuje ciekawy problem. Kiedy powyższe cytaty skopiuje z oryginalnym wyglądem czyli ? zamiast ć czy ś to nie chce zapisać całego posta i wyświetla się to:
Kod:
Błąd ogólny
SQL ERROR [ mysql4 ]

Incorrect string value: '\xEF\xBF\xBD zd...' for column 'post_text' at row 1 [1366]

Wystąpił błąd bazy danych podczas pobierania tej strony. Jeśli problem będzie się powtarzał, skontaktuj się z administratorem.

Gdy usunę z tekstu te znaczki złego kodowania post można zapisać do bazy


Brak cytowania fragmentu tekstu.

Wyszukiwarka google. Jest dużo zaindeksowanych stron z sesją. Jest coś takiego jak session killer
http://www.forum.optymalizacja.com/topi ... /#entry379

I otwieranie np. zdjęcia w nowym oknie/karcie nie działa nadal.
Klikając na zdjęcie z tego wątku otwiera się w tej samej zakładce co forum zamiast w nowej.
viewtopic.php?f=13&t=14591

_________________
Tatry


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N lut 10, 2013 11:53 am 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn sty 24, 2011 7:54 pm
Posty: 2453
Konrad napisał(a):
Brak cytowania fragmentu tekstu.


Można cytować selektywnie w pełnym edytorze, choć nie jest to zbytnio wygodne.

Edit: coś się namieszało, bo cytowałem Tomka, a nie Konrada

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N lut 10, 2013 12:10 pm 
admin

Dołączył(a): Wt gru 09, 2003 11:08 pm
Posty: 1672
Lokalizacja: Warszawa
Cytowanie selektywne włączę po weekendzie
nad wyszukiwarką popracuję jeszcze. Przy konwersji z poprzedniej wersji rozjechał się system porównywania znaków i nie mogę włączyć natywnej wyszukiwarki, a googlowa jest do optymalizacji. Ale to po weekendzie.
Na razie google skanuje wszystko jak szalone i muszę to powstrzymać. zmieniłem częstotliwość i dopuszczalną ilość i czas zapytań, ale jeszcze się nie zaktualizowało

_________________
W kraju gdzie normą jest nienormalność
I hipokryzja znaczy moralność,
Gdzie głos rozsądku jest zagłuszany
Jesteśmy sektą ludzi normalnych


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N lut 10, 2013 1:15 pm 
Stracony

Dołączył(a): N wrz 14, 2008 5:52 pm
Posty: 5846
Lokalizacja: Górny Śląsk
Te awatary nadal są małe (przynajmniej na laptopku) zaś na prawo od nich, w tej lewej kolumnie sporo niepotrzebnego pustego miejsca (prawie tyle co sam awatar).
Jutro w pracy sprawdzę jak to wygląda na monitorze 21'.

_________________
-------------------------------------------------
Studenckie Koło Przewodników Górskich "Harnasie" w Gliwicach zaprasza na kurs przewodnicki :)
http://www.skpg.gliwice.pl/kurs/


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N lut 10, 2013 3:09 pm 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 02, 2006 7:15 pm
Posty: 1269
Lokalizacja: Kraków
nie tyle błąd co mały brak - nie ma przycisku "Oznacz wszystkie jako przeczytane"

_________________
Blog | Zdjęcia


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N lut 10, 2013 3:17 pm 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn sty 24, 2011 7:54 pm
Posty: 2453
Marek - jest "Oznacz działy jako przeczytane " - na głównej w PG

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N lut 10, 2013 3:41 pm 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 02, 2006 7:15 pm
Posty: 1269
Lokalizacja: Kraków
dzięki, nie zauważyłem - ale jakby była taka możliwość to przydałby się taki przycisk wszędzie (rzadko zaglądam na główną)

_________________
Blog | Zdjęcia


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N lut 10, 2013 4:05 pm 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn sty 24, 2011 7:54 pm
Posty: 2453
marekm napisał(a):
jakby była taka możliwość to przydałby się taki przycisk wszędzie (rzadko zaglądam na główną)


Również jest - jak wejdziesz w dział np. relacje to masz "Oznacz wątki jako przeczytane"

Na starym forum po kliknięciu na nicka użytkownika, nick ten automatycznie przenosił się do szybkiej odpowiedzi i był pogrubiony. Myślę, że to wygodne i fajnie jakby wróciło (już pisałem o tym Konradowi, ale się przypomnę)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N lut 10, 2013 4:13 pm 
Zasłużony

Dołączył(a): So sty 08, 2011 2:47 pm
Posty: 250
Lokalizacja: Gliwice
Nie wyświetla się opcja w avatarze "dodaj obrazek z komputera" czy coś w ten deseń, nie pamiętam dobrze ale wcześniej było, a poza tym mój avatarek wsiąkł :(


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N lut 10, 2013 4:20 pm 
Kombatant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N gru 19, 2010 9:55 pm
Posty: 494
Lokalizacja: Olkusz
Ania_ napisał(a):
Nie wyświetla się opcja w avatarze "dodaj obrazek z komputera" czy coś w ten deseń, nie pamiętam dobrze ale wcześniej było, a poza tym mój avatarek wsiąkł :(

Aniu tutaj jest inaczej. Musisz załadować obrazek na avatara na imageshack na przykład (fotosik coś szwankuje chyba), i w odpowiednie miejsce wstawić "link bezpośredni"

_________________
„Od śmierci w dolinach zachowaj nas, Panie”


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N lut 10, 2013 4:38 pm 
Zasłużony

Dołączył(a): So sty 08, 2011 2:47 pm
Posty: 250
Lokalizacja: Gliwice
benji dzięki, udało się. Dwa dni temu była opcja załadowania obrazka z kompa - skorzystałam z niej - a dziś zaglądam i nie ma :wink:


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N lut 10, 2013 4:42 pm 
Uzależniony ;-)

Dołączył(a): Pn kwi 20, 2009 11:34 pm
Posty: 1491
Lokalizacja: zdecydowanie za daleko
Ania_ ma rację, już tutaj na nowym była opcja z kompa, ale uciekła ;)

_________________
wiśnia jest wiśnia


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N lut 10, 2013 4:55 pm 
admin

Dołączył(a): Wt gru 09, 2003 11:08 pm
Posty: 1672
Lokalizacja: Warszawa
Avatary na serwerze były, włączę je pewnie ponownie

_________________
W kraju gdzie normą jest nienormalność
I hipokryzja znaczy moralność,
Gdzie głos rozsądku jest zagłuszany
Jesteśmy sektą ludzi normalnych


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn lut 11, 2013 7:49 am 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sty 05, 2010 9:29 am
Posty: 2318
Lokalizacja: Radom
a ja, jako komputerowy laik i ignorant nie mam pojęcia o co chodzi. jak coś mi nie będzie działać, to i tak się nie zorientuję. :mrgreen:

_________________
Każdy chłopak z polskiej wsi jeździ wozem TDI
Rosja to nie kraj, to stan umysłu
"Pierwsza decyzja, jaką w okresie zdobywania sprzętu musi podjąć wspinacz z gotową do użycia kartą kredytową..."


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 216 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL