Forum portalu turystyka-gorska.pl

Wszystko o górach
relacje na mapie
Regulamin forum


Teraz jest So gru 15, 2018 2:41 pm

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 219 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2012 8:08 pm 
Stracony

Dołączył(a): Pn sie 30, 2010 6:19 pm
Posty: 3425
Lokalizacja: Elbląg/Gdańsk
dobrodziej napisał(a):
problem mam taki, że jestem już na forum,
wchodzę w zakładkę RELACJE , tam jest obecnie 102 strony
chcę przejść bezpośrednio do strony 65
obecnie przewijam strony po jednej i to uciążliwe jest
szukam patentu jak przejść od razu do tej strony

A to jest do zrobienia... otóż wchodzisz do działu, który Cię interesuje np. Relacje i przechodzisz na drugą stronę koniecznie... wtedy jego adres wygląda tak:
Cytuj:
http://forum.turystyka-gorska.pl/viewforum.php?f=11&topicdays=0&start=20

Cyfrę na końcu celowo Ci zaznaczyłem bo ją będziesz zmieniał zgodnie ze wzorem (n-1)*20 gdzie n to numer strony... czyli jeżeli chcesz przejść na stronę 65 to zamieniasz 20 na (65-1)*20=1280 i masz link:
http://forum.turystyka-gorska.pl/viewfo ... start=1280
Ta dam... Prawda, że proste? :roll:

_________________
Zesraj się, a nie daj się...:)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2012 10:17 pm 
Swój

Dołączył(a): N sie 28, 2011 12:01 am
Posty: 66
Lokalizacja: Łódź
Kukła mać, w życiu bym na to nie wpadł.
Bardzo dziękuję.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2012 10:30 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn sie 30, 2010 12:43 pm
Posty: 3332
Lokalizacja: Węgierska Górka
Madness napisał(a):
Ja na firefoxie śmigam. Problem w dalszym ciągu występuje. Usunięcie ciasteczek nic nie daje :(


też mam foxa i dalej mnie wywala. Cistka wywaliłem, ashampoonem przeczyściłem i dalej to samo.

_________________
Galeria zdjęć


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2012 10:37 pm 
Stracony

Dołączył(a): Pn sie 30, 2010 6:19 pm
Posty: 3425
Lokalizacja: Elbląg/Gdańsk
A ja jadę na FF w domu, w pracy oraz u siostry i wszędzie śmiga jak trzeba... A jaką macie wersję FF? Bo ja wszędzie lecę na zaktualizowanych FF 3 i jest jak piszę wyżej... dobrze...

_________________
Zesraj się, a nie daj się...:)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2012 10:57 pm 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn sty 24, 2011 7:54 pm
Posty: 2478
PrT napisał(a):
A jaką macie wersję FF?


A to jest u mnie bardzo ciekawa sprawa - wychodzi na to, że moja wersja to 9.0.1 :shock:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2012 11:07 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): Pt wrz 02, 2011 8:03 am
Posty: 1741
Lokalizacja: Podkarpacie
Madness napisał(a):
wychodzi na to, że moja wersja to 9.0.1 Shocked

coś za duża cyferka na początku :D

ja mam 3.6.10 :D

_________________
W górach tak naprawdę człowiek żyje pełnią siebie...


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2012 11:10 pm 
Stracony

Dołączył(a): Pn sie 30, 2010 6:19 pm
Posty: 3425
Lokalizacja: Elbląg/Gdańsk
Tak to możliwe... Bo jakoś w zeszłym roku w pierwszej połowie wypuścili 4.0 o nieco inny interfejsie, a następnie pojawiały się jak grzyby po deszczu kolejne wersje... Aktualnie jest 9, ale tak prawdę mówiąc to nieco poprawiona czwórka... Możesz zobaczyć jak to wygląda na starszej... może jednak zadziała...

_________________
Zesraj się, a nie daj się...:)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2012 11:10 pm 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn sty 24, 2011 7:54 pm
Posty: 2478
myślałem, że to jakieś jaja, ale faktycznie jest taka wersja >> http://www.chip.pl/news/internet-i-siec ... wersji-9.0

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2012 12:08 am 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn wrz 05, 2005 9:12 am
Posty: 6269
Lokalizacja: Warszawa/Skierniewice
Madness napisał(a):
wychodzi na to, że moja wersja to 9.0.1

czyli masz Wszystko OK.
U mnie na stacjonarnym jest tak samo.

rafi86 napisał(a):
coś za duża cyferka na początku

coś chyba jednak nie.

_________________
Pozdrawiam
Jacek
Obrazek

___________
..Umiem być ciszą, Kończę się w twoim śnie, Ostatnie echo jest ciszą to miejsce gdzie kończy się twoje spojrzenie..


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2012 4:01 pm 
Kombatant

Dołączył(a): Pn paź 10, 2005 9:36 pm
Posty: 600
Lokalizacja: Rybnik
coshoo napisał(a):
Prawy klik na stronie -> preferencje witryny -> sieć i tam zmieniasz identyfikacja przeglądarki


Dołączam się do podziękowań :D.

_________________
http://www.flickr.com/photos/marchew/sets


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2012 8:15 pm 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 02, 2006 7:15 pm
Posty: 1270
Lokalizacja: Kraków
Jacek napisał(a):
Madness napisał(a):
wychodzi na to, że moja wersja to 9.0.1

czyli masz Wszystko OK.
U mnie na stacjonarnym jest tak samo.


Jacek, ale przekażcie proszę osobie która zajmuje się forum od strony technicznej (Konrad?), bo takie objawy są podejrzane:
- generowanie krzaków w przypadku kiedy User-Agent to Opera
- gubienie sesji (wylogowywanie) przez FF (albo przez wszystkie przeglądarki, tego nie wiem).
Moja STD podpowiada mi, że to może być jakiś robal po stronie serwera/skryptu forum

_________________
Blog | Flickr | Facebook | Instagram | Twitter


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2012 8:29 pm 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt lis 21, 2008 10:48 pm
Posty: 1102
Lokalizacja: Stalowa Wola
u mnie jak się zaloguje widać gdzie są nowe posty wchodząc do podstrony to juz jestem wylogowany, logując sie po raz kolejny pokazuje ze wszystkie posty przeczytane

_________________
Góry są po to, by przeżywać w nich radość zdobywcy. By wznieść się ponad siebie - Zdzisław Ryn


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2012 8:35 pm 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn sty 24, 2011 7:54 pm
Posty: 2478
tatromaniak24 napisał(a):
u mnie jak się zaloguje widać gdzie są nowe posty wchodząc do podstrony to juz jestem wylogowany, logując sie po raz kolejny pokazuje ze wszystkie posty przeczytane


Miałem identyczną sytuację. Od wczoraj samo się "naprawiło".
Wydaje mi się, że problem leży po stronie serwera. Z tego co zauważyłem takie jaja zaczęły się dziać odkąd zamiast logo TG jest "nie dla acta".

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2012 9:15 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): Pt wrz 02, 2011 8:03 am
Posty: 1741
Lokalizacja: Podkarpacie
Może Donek i Bronek zemścili sie na forum :D

prawdę mówiąc, to madness masz racje - wraz z pojawieniem się obrazka, logowanie zaczęło szwankować..

_________________
W górach tak naprawdę człowiek żyje pełnią siebie...


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N sty 29, 2012 4:39 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sie 29, 2006 3:34 am
Posty: 12262
Lokalizacja: Ząbkowska, róg Brzeskiej
marchew napisał(a):
coshoo napisał(a):
Prawy klik na stronie -> preferencje witryny -> sieć i tam zmieniasz identyfikacja przeglądarki


Dołączam się do podziękowań :D.

Ja też!!

_________________
POPiS na śmietnik historii. Państwo PiS == PRL bis. PO == mafia prywatyzacyjna, hazardowa, watowska. Nie głosuj na kłamców, bandytów, złodziei. Zagłosuj na normalnych, przyzwoitych ludzi.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 30, 2012 12:52 pm 
Kombatant

Dołączył(a): Pn wrz 27, 2010 6:32 pm
Posty: 655
Lokalizacja: Kraków
Ja mam ten sam problem co tatromaniak24 :/ wkvrwia mnie to niemozliwie...


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 30, 2012 5:39 pm 
Zasłużony

Dołączył(a): Pt lip 01, 2011 2:13 pm
Posty: 246
Lokalizacja: Wieliczka
PrT napisał(a):
Dobra ludzie kochani... sytuacja wygląda następująco:
Opera->Ustawienia->Preferencje...->zakładka Zaawansowane->z menu bocznego Zawartość->przycisk na dole okna Menadżer preferencji dla witryn...->Dodaj...->w zakładce Ogólne w polu witryna wpisujemy adres forum.turystyka-gorska.pl->przechodzimy do zakładki Sieć->w polu identyfikacja przeglądarki wybieramy z listy opcję Przedstawiaj się jako firefox.
U mnie zadziałało.

Dokładnie tak zrobiłem, tyle że opera mi się buntuje bezczelnie, bo nie chce zapisać 'przedstaw się jako firefox' cały czas próbuje to zmienić i się po prostu nie da. btw Mozillę też mam żeby nie było.

Edit
marchew napisał(a):
coshoo napisał(a):
Prawy klik na stronie -> preferencje witryny -> sieć i tam zmieniasz identyfikacja przeglądarki




Dołączam się do podziękowań :D.


W ten sposób zadziałało od kopa nie kumam, ale hula:)
I jam Ci to się dołączam do podziękowań


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 30, 2012 5:48 pm 
Stracony

Dołączył(a): Pn sie 30, 2010 6:19 pm
Posty: 3425
Lokalizacja: Elbląg/Gdańsk
Staszko napisał(a):
Dokładnie tak zrobiłem, tyle że opera mi się buntuje bezczelnie, bo nie chce zapisać 'przedstaw się jako firefox' cały czas próbuje to zmienić i się po prostu nie da. btw Mozillę też mam żeby nie było.

Bo w powyższym przypadku chodzi o to, żeby Opera przedstawiała się jako FF tylko witrynie forum.turystyka-gorska.pl... na innych nie będzie tego widać...

_________________
Zesraj się, a nie daj się...:)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 30, 2012 6:11 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N mar 13, 2005 4:25 pm
Posty: 9935
Lokalizacja: niedaleko Wąchocka
A nie da się tak, żeby to witryna pokazywała się prawidłowo każdej przeglądarce?
Bo chyba tak to powinno działać, bez przebieranek.

_________________
Pamiętasz co obiecywała?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 30, 2012 6:14 pm 
Stracony

Dołączył(a): Pn sie 30, 2010 6:19 pm
Posty: 3425
Lokalizacja: Elbląg/Gdańsk
No w sumie masz rację... trochę błędów się tutaj nagle namnożyło i może trzeba pomyśleć o przeinstalowaniu foruma.

_________________
Zesraj się, a nie daj się...:)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 30, 2012 6:29 pm 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn sty 24, 2011 7:54 pm
Posty: 2478
PrT napisał(a):
trochę błędów się tutaj nagle namnożyło


Najdziwniejsze jest to, że skoro piszecie, że po przestawieniu Opery tak by przedstawiała się jako FF jest dobrze to wynika z tego, iż na FF bez żadnych przeróbek też powinno być dobrze a nie jest :x

U mnie ostatnio działa jak chce, raz dobrze, raz nie.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 30, 2012 6:38 pm 
Stracony

Dołączył(a): Pn sie 30, 2010 6:19 pm
Posty: 3425
Lokalizacja: Elbląg/Gdańsk
A u mnie działa dobrze na 3 kompach... ale wszędzie mam wersje 3...

_________________
Zesraj się, a nie daj się...:)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 30, 2012 6:51 pm 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt lip 10, 2007 9:34 pm
Posty: 2362
Lokalizacja: mazowieckie/małopolskie
Staszko napisał(a):
PrT napisał(a):
Dobra ludzie kochani... sytuacja wygląda następująco:
Opera->Ustawienia->Preferencje...->zakładka Zaawansowane->z menu bocznego Zawartość->przycisk na dole okna Menadżer preferencji dla witryn...->Dodaj...->w zakładce Ogólne w polu witryna wpisujemy adres forum.turystyka-gorska.pl->przechodzimy do zakładki Sieć->w polu identyfikacja przeglądarki wybieramy z listy opcję Przedstawiaj się jako firefox.
U mnie zadziałało.

Dokładnie tak zrobiłem, tyle że opera mi się buntuje bezczelnie, bo nie chce zapisać 'przedstaw się jako firefox' cały czas próbuje to zmienić i się po prostu nie da. btw Mozillę też mam żeby nie było.

Edit
marchew napisał(a):
coshoo napisał(a):
Prawy klik na stronie -> preferencje witryny -> sieć i tam zmieniasz identyfikacja przeglądarki


Dołączam się do podziękowań :D.


W ten sposób zadziałało od kopa nie kumam, ale hula:)
I jam Ci to się dołączam do podziękowań

Miałam dokładnie to samo. Nie rozumiem tylko dlaczego metoda którą podał coshoo poskutkowała, a ta sama ale w bardziej "rozbudowanej" wersji opisana przez PrT, nie... :scratch:
Tak czy inaczej działa, więc i ode mnie wielkie dzięki :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 01, 2012 11:08 am 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So sty 07, 2006 8:19 pm
Posty: 15406
Ja na FF mam dalej ten problem.
Odznaczyłem identyfikacje ciasteczek na stronie i muszę się logować za każdym razem jak wchodzę, ale po tym już problem nie występuje.

_________________
Hasła rasistowskie według Wyborczej, czy innych michnikowszczyn:

Czysta krew
Trzeźwy umysł

sXe


https://pl.wikipedia.org/wiki/Straight_edge


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 01, 2012 11:14 am 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So sty 07, 2006 8:19 pm
Posty: 15406
Przeinstalowałem na FF10 i dalej problem.

Na Chromie dokładnie to samo.

_________________
Hasła rasistowskie według Wyborczej, czy innych michnikowszczyn:

Czysta krew
Trzeźwy umysł

sXe


https://pl.wikipedia.org/wiki/Straight_edge


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 01, 2012 1:06 pm 
Weteran
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr lis 12, 2008 12:37 pm
Posty: 119
Ano coś się ze stroną popierniczyło skoro na kazdej przeglądarce jest problem. :?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 01, 2012 5:45 pm 
Zasłużony

Dołączył(a): Pn sie 17, 2009 9:49 pm
Posty: 297
Lokalizacja: Opole
Firefox 9.0.1. nie mam żadnych problemów, ale jeżeli kiedykolwiek miałem problemy z Firefox-em to zawsze u źródeł były dodatki, nieadekwatne do aktualizowanej wersji.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 07, 2012 6:04 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So sty 07, 2006 8:19 pm
Posty: 15406
Coś się ruszyło? Bo u mnie dalej lipa.

_________________
Hasła rasistowskie według Wyborczej, czy innych michnikowszczyn:

Czysta krew
Trzeźwy umysł

sXe


https://pl.wikipedia.org/wiki/Straight_edge


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 07, 2012 6:10 pm 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn sty 24, 2011 7:54 pm
Posty: 2478
Cytuj:
Coś się ruszyło? Bo u mnie dalej lipa.


U mnie też lipa.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 07, 2012 6:11 pm 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So wrz 17, 2011 5:28 pm
Posty: 1479
Lokalizacja: Kraków NH
Ciągle to samo. Ciekawe czy usunięcie tego acta by pomogło. Zanim się to pojawiło, wszystko było ok.

_________________
"Ludzie przeważnie nie są źli. Po prostu czasem dają się porwać jakiejś idei"
Moje pstryki


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 219 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL