Forum portalu turystyka-gorska.pl

Wszystko o górach
relacje na mapie
Regulamin forum


Teraz jest Wt paź 24, 2017 4:54 am

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn cze 30, 2014 9:29 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N mar 13, 2005 4:25 pm
Posty: 9935
Lokalizacja: niedaleko Wąchocka
PW mi zablokowało dziś...
Cytuj:
Błąd ogólny
SQL ERROR [ mysql4 ]

Incorrect string value: '\xE2\x80\x94 my...' for column 'message_text' at row 1 [1366]

Wystąpił błąd bazy danych podczas pobierania tej strony. Jeśli problem będzie się powtarzał, skontaktuj się z administratorem.
Poinformuj administratora lub webmastera: redakcja@turystyka-gorska.pl


A może to Mazio założył blokadę żebym mu Vespy nie zaczepiał? :scratch:

_________________
Pamiętasz co obiecywała?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt lip 01, 2014 7:47 am 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 09, 2012 2:17 pm
Posty: 2787
Lokalizacja: Kraków
A post nie był pisany np. w innym edytorze niż forum i później wklejony?

_________________
blog | 500px

"W warunkach normalnych najwięcej pomaga technika. Natomiast w sytuacjach wyjątkowych najważniejszy jest hart ducha." - Walter Bonatti


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt lip 01, 2014 2:50 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N mar 13, 2005 4:25 pm
Posty: 9935
Lokalizacja: niedaleko Wąchocka
Już wiem ocb.
Pisałem bezpośrednio ale używałem nietypowych znaków (z klawiatury kodami długa pauza konkretnie, — Alt0151) i nie łykło.

edit: a w poście łyka...

_________________
Pamiętasz co obiecywała?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Śr sie 27, 2014 5:15 pm 
Zasłużony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt kwi 29, 2011 7:39 am
Posty: 216
Lokalizacja: Murzasichle
Kie licho? Włączyła mi się na forum jakaś dziwna czcionka, której niektóre litery są słabiej wybite. Litery W prawie nie widać. Efekt jak na maszynie do pisania ze zuzytą taśmą z tuszem :D

_________________
"Nie oceniam sukcesu człowieka po tym jak wysoko się wspiął, lecz jak wysoko odbił się od dna." - Patton


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So wrz 06, 2014 2:18 pm 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt lip 14, 2006 11:53 am
Posty: 2775
Lokalizacja: Wrocław
Mam to samo :?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So wrz 06, 2014 4:59 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 25, 2007 9:48 am
Posty: 7367
Ja również.

_________________
NIGDY NIE WIADOMO
KTO JEST PO DRUGIEJ STRONIE


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So wrz 06, 2014 5:32 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lip 28, 2011 9:09 am
Posty: 4859
Lokalizacja: Białystok
U mnie wprawdzie z czcionką wszystko ok ale cały czas wiadomości wiszą mi jako nieprzeczytane - działa jedynie funkcja 'Oznacz działy jako przeczytane' na stronie głównej forum. Niby już się do tego przyzwyczaiłem ale nadal jest to irytujące.

_________________
Wiem, że nic nie wiem


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So wrz 06, 2014 6:51 pm 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt lip 14, 2006 11:53 am
Posty: 2775
Lokalizacja: Wrocław
_Sokrates_ napisał(a):
cały czas wiadomości wiszą mi jako nieprzeczytane

To chyba wszystkim.

_Sokrates_ napisał(a):
działa jedynie funkcja 'Oznacz działy jako przeczytane' na stronie głównej forum

W poszczególnych działach forum też da radę

Co to z tą czcionką, da się to jakoś zmienić ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So wrz 06, 2014 7:02 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lip 28, 2011 9:09 am
Posty: 4859
Lokalizacja: Białystok
trekker napisał(a):
W poszczególnych działach forum też da radę


U mnie ta funkcja w poszczególnych działach forum nie działa. Nie wiem co za cholerstwo.

_________________
Wiem, że nic nie wiem


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So wrz 06, 2014 9:23 pm 
Kombatant

Dołączył(a): Wt kwi 09, 2013 5:43 pm
Posty: 464
U mnie wszystko jest ok. Ale ja nie chodzę po stronkach głęboko przyrodniczych, więc może to dlatego :mrgreen:
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Cz wrz 25, 2014 1:35 pm 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 09, 2012 2:17 pm
Posty: 2787
Lokalizacja: Kraków
Forum grubo się p13rdoli. Nick zamiast wskakiwać do rubryki ostatnio komentarz, wskakuje jako autor tematu. Do tego błędy z SQL podczas pisania postów.
Wygląda to na grubą sprawę!

_________________
blog | 500px

"W warunkach normalnych najwięcej pomaga technika. Natomiast w sytuacjach wyjątkowych najważniejszy jest hart ducha." - Walter Bonatti


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Cz wrz 25, 2014 2:48 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So sty 07, 2006 8:19 pm
Posty: 14204
Ja już sie do tego przyzwyczaiłem.
Nie odznacza mi przeczytanych działów, chociaż posty są przeczytane. Jak zamykam forum, to wcześniej mi odznaczało wszystkie posty jako przeczytane. Teraz nie.
Wylogowuje mnie po paru minutach, więc jak piszę relację, lub dłuższego posta muszę uważać żeby wszystkiego nie stracić.
Generalnie chodzi to forum dramatycznie.

_________________
Niegrzeczne dziewczynki, gorące studentki, cycki, fajne laski

http://laseczkixxx.com.pl

Ostatnio edytowano Cz lip 27, 2017 8:47 pm przez tomek.l, łącznie edytowano 1 raz


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Cz wrz 25, 2014 3:19 pm 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn gru 07, 2009 1:45 pm
Posty: 890
m__s napisał(a):
Forum grubo się p13rdoli. Nick zamiast wskakiwać do rubryki ostatnio komentarz, wskakuje jako autor tematu. Do tego błędy z SQL podczas pisania postów.

To co się dzieje w tej mojej relacji to już jest straszny syf...
Najpierw od wczoraj nie dało się załadować wątku przez błędy sql, jakoś z biedą dziś rano poszło w którejś próbie.
Teraz przy każdej odpowiedzi nadpisuje -Re w tytule tematu obcinając go.
Ostatniego komentującego wrzuca jako autora na liście tematów.
Nie zlicza komentarzy na liście tematów.
Dubluje po 3 razy dany komentarz w wątku.

Myślałem, że to może ja mam jakiś problem, ale próbowałem na paru kompach i kilku przeglądarek.

O przeczytanych działach to już nawet nie piszę.
Dramat jakiś. Szkoda.

_________________
"I chłonę. Szukam. Pragnę. Tęsknię. I wiem że będę szukał. Wystarczy raz zasmakować nieznanego."
"Gdzieś pomiędzy początkiem drogi, a szczytem znajduje się odpowiedź na pytanie, dlaczego się wspinamy."
pionowemyśli.pl | fanpage | instagram | flickr


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Cz wrz 25, 2014 4:32 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So sty 07, 2006 8:19 pm
Posty: 14204
Rozumiem, że Konrad nie ma na to czasu, ale na prawdę przydałby się ktoś kto by trochę tego pilnował. Już by wystarczyło nawet doprowadzić to do normalności i jakoś by dalej hulało.

_________________
Niegrzeczne dziewczynki, gorące studentki, cycki, fajne laski

http://laseczkixxx.com.pl

Ostatnio edytowano Cz lip 27, 2017 8:47 pm przez tomek.l, łącznie edytowano 1 raz


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Cz wrz 25, 2014 4:53 pm 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 09, 2012 2:17 pm
Posty: 2787
Lokalizacja: Kraków
Kiedyś proponowałem Konradowi że mógłbym nawet częściowo my pomagać/pomóc, ale wtedy tylko powiedział że to przemysli i da znać w razie czego. Może teraz przyszedł ten czas?

_________________
blog | 500px

"W warunkach normalnych najwięcej pomaga technika. Natomiast w sytuacjach wyjątkowych najważniejszy jest hart ducha." - Walter Bonatti


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Cz wrz 25, 2014 7:33 pm 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn gru 07, 2009 1:45 pm
Posty: 890
kilerus napisał(a):
przydałby się ktoś kto by trochę tego pilnował
Przydałby się.
m__s napisał(a):
Kiedyś proponowałem Konradowi że mógłbym nawet częściowo my pomagać/pomóc, ale wtedy tylko powiedział że to przemysli i da znać w razie czego.
Ma chyba ustawioną automatyczną odpowiedź, bo swego czasu tak samo odpowiedział.

Przewala mi się cały czas ten błąd:
Obrazek
Ktoś coś orientuje w czym może być problem?

_________________
"I chłonę. Szukam. Pragnę. Tęsknię. I wiem że będę szukał. Wystarczy raz zasmakować nieznanego."
"Gdzieś pomiędzy początkiem drogi, a szczytem znajduje się odpowiedź na pytanie, dlaczego się wspinamy."
pionowemyśli.pl | fanpage | instagram | flickr


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Cz wrz 25, 2014 8:46 pm 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 09, 2012 2:17 pm
Posty: 2787
Lokalizacja: Kraków
Ostatnio było tak jak próbowałeś np. przekleić tekst z innego edytora niż ten forumowy.
Zakładam, że błąd pojawia się w Twoim temacie na forum. Może w jakiś sposób wkradł się tam jakiś znak, który nie powinien tam się znaleźć i przez to "sra" teraz takimi błędami w tym topicu? Ja miałem w nim dokładnie taki sam błąd. Jedna mimo błędu wszystko działało. :shock:

_________________
blog | 500px

"W warunkach normalnych najwięcej pomaga technika. Natomiast w sytuacjach wyjątkowych najważniejszy jest hart ducha." - Walter Bonatti


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt wrz 30, 2014 7:32 am 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn gru 07, 2009 1:45 pm
Posty: 890
Faktycznie może to być to. Próbowałem zedytować wpis i załadować czysty tekst od nowa w edytor forumowy, problem jednak nie znika. Najwidoczniej już jest gdzieś zaszyty ten błąd i edycja posta nie pomoga.

_________________
"I chłonę. Szukam. Pragnę. Tęsknię. I wiem że będę szukał. Wystarczy raz zasmakować nieznanego."
"Gdzieś pomiędzy początkiem drogi, a szczytem znajduje się odpowiedź na pytanie, dlaczego się wspinamy."
pionowemyśli.pl | fanpage | instagram | flickr


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Cz paź 02, 2014 8:04 pm 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn gru 07, 2009 1:45 pm
Posty: 890
Skopiowałem treść tematu do edytora innego forum postawionego na phpBB i wkleiłem z powrotem tutaj. Przy próbie z edycją "zepsutego" tematu nie działało, po wklejeniu w całkiem nowy temat poszło. Bez zmiany żadnych znaków.

_________________
"I chłonę. Szukam. Pragnę. Tęsknię. I wiem że będę szukał. Wystarczy raz zasmakować nieznanego."
"Gdzieś pomiędzy początkiem drogi, a szczytem znajduje się odpowiedź na pytanie, dlaczego się wspinamy."
pionowemyśli.pl | fanpage | instagram | flickr


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Cz paź 02, 2014 8:18 pm 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt lip 08, 2011 12:50 pm
Posty: 2793
Ale dzidowanie :mrgreen: przy takim poziomie wysypywania się forum to naprawdę uzasadnione jest wklejanie po prostu linka do stron prywatnych z relacjami...

_________________
wertykalnie
flickr


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So maja 02, 2015 2:06 pm 
Kombatant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt maja 04, 2010 5:34 pm
Posty: 385
Lokalizacja: Rybnik / Piding
Zauważyliście, że nie da się zarejestrować na nasze forum?

Ostatni nowy użytkownik w lutym. Z ciekawości spróbowałem się zarejestrować - nie doszedł link aktywacyjny.

:roll:


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N maja 03, 2015 5:35 pm 
Stracony

Dołączył(a): Wt sie 07, 2012 8:56 pm
Posty: 3476
Lokalizacja: Łódź
Kyjo napisał(a):
Zauważyliście, że nie da się zarejestrować na nasze forum?

Ostatni nowy użytkownik w lutym. Z ciekawości spróbowałem się zarejestrować - nie doszedł link aktywacyjny.



Też mi coś nie grało. Co sie dzieje?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt cze 02, 2015 9:44 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So sty 07, 2006 8:19 pm
Posty: 14204
Powiedzmy, że jestem w stanie sobie wyobrazić ściągnięcie całej treści z forum i zapisanie do jakiejś bazy danych i powiedzmy jakoś automatycznie stworzenie forum z nieaktywnymi użytkownikami, o których dostęp osoba mogłaby poprosić (tylko taka którą zna gawiedź forumowa na żywo).

Czy to jest możliwe do zrobienia i czy mogłoby to rodzić jakies inne problemy?

_________________
Niegrzeczne dziewczynki, gorące studentki, cycki, fajne laski

http://laseczkixxx.com.pl

Ostatnio edytowano Cz lip 27, 2017 8:47 pm przez tomek.l, łącznie edytowano 1 raz


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Śr cze 03, 2015 8:25 am 
Uzależniony ;-)

Dołączył(a): Cz wrz 04, 2008 11:35 am
Posty: 1160
Forum jest postawione na bazie danych. Są opcje exportu zarówno do formatu 'bazodanowego' czyli komend SQL, jak i do jakiś excelków itepe (pliki .csv).
Ale nie grzebałam nigdy w ustawieniach BB3 i nie znam powiązań pomiędzy tabelami.

_________________
pozdrawiam
---------------------------
Lepsze od gór są tylko góry!
- krasnoludzkie


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Śr cze 03, 2015 9:54 am 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So sty 07, 2006 8:19 pm
Posty: 14204
Ale tego nie da się zrobić o czym piszesz.

Ja piszę o tym żeby zapuścić jakiegoś robota co to otworzy wszystkie strony i zaczyta wszystkie posty i na tej podstawie stworzy tablicę w stylu:
użytkownik
temat
numer posta
tekst w wersji HTML

Pewnie takie zaczytanie by trochę trwało ale się da.

I mamy wtedy wszystkie dane. Teraz to jakoś odtworzyć.

Jeżeli mamy sytuację, w której niemożliwością jest doprowadzenie żeby nowi użytkownicy mogli się rejestrować, to wszelkie działania wprost są do odrzucenia. dlatego kombinuję od tyłu.

Można by to przerzucić na np. forum.tg

_________________
Niegrzeczne dziewczynki, gorące studentki, cycki, fajne laski

http://laseczkixxx.com.pl

Ostatnio edytowano Cz lip 27, 2017 8:47 pm przez tomek.l, łącznie edytowano 1 raz


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Śr cze 03, 2015 11:15 am 
Uzależniony ;-)

Dołączył(a): Cz wrz 04, 2008 11:35 am
Posty: 1160
Dane, które są wyświetlane na stronie - pochodzą z bazy danych właśnie.
Odpowiednio skonstruowane zapytanie SQL - zrobi właśnie to co mówisz. Przewędruje po tabelach. Nie musi ich wyświetlać.
Wyniki zapisze w czym chcesz, w sensie formatu. No, nie w czym chcesz, tylko jakiś spory wybór jest.

Kwestia powiązania pomiędzy tabelami - trzeba by się w tym rozeznać. Żeby odpowiednie zapytanie skonstruować. Baza jest relacyjna i powiązań będzie dużo. Tabel ich dużo i wyglądają koszmarnie. Kiedyś próbowałam grzebać w Joomla! na piechotę i zwątpiłam.

_________________
pozdrawiam
---------------------------
Lepsze od gór są tylko góry!
- krasnoludzkie


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Śr cze 03, 2015 12:21 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So sty 07, 2006 8:19 pm
Posty: 14204
Ja to doskonale rozumiem, ale nie można wysłać zapytania, jak nie masz dostępu do bazy danych.

_________________
Niegrzeczne dziewczynki, gorące studentki, cycki, fajne laski

http://laseczkixxx.com.pl

Ostatnio edytowano Cz lip 27, 2017 8:47 pm przez tomek.l, łącznie edytowano 1 raz


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Śr cze 03, 2015 2:15 pm 
Uzależniony ;-)

Dołączył(a): Cz wrz 04, 2008 11:35 am
Posty: 1160
aaa.... wybacz.
to mi jakoś umknęło.
faktycznie. wtedy to zima w trampkach.

_________________
pozdrawiam
---------------------------
Lepsze od gór są tylko góry!
- krasnoludzkie


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Śr cze 03, 2015 2:45 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sie 29, 2006 3:34 am
Posty: 11216
Lokalizacja: Ząbkowska, róg Brzeskiej
Można by poszperać na forach PHPBB, to popularny system.
Może ktoś już cos takiego robił, bo w końcu np. "zapytanie" HTML:

viewtopic.php?f=8&t=12921&start=180

"Zwraca" niniejszą stronę.
Na upartego taki "scanner", manipulujący zmiennymi f, t i start dałoby się napisać, może ktoś to zrobił?

EDIT

No jasne, że robił. Internet jest o krok "uzyskania jaźni".

https://gist.github.com/evandhoffman/2030469

Oczywiście to raczej tylko przykład - nie wnikałem, poza tym produkuje "flat HTML".
Generalnie jak widać się da, ale na tym zakończę mój udział w tym podwątku :).

_________________
Refrendum Konstytucyjne 2018 pytanie nr1: "Czy jesteś za likwidacją senatu i ograniczeniem liczby posłów na sejm do 100?" Udostępniaj, propaguj, nie pozwól, by politycy sami sobie ułożyli pytania!


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Śr cze 03, 2015 3:57 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So sty 07, 2006 8:19 pm
Posty: 14204
No to jest konkret

EDIT:
Dobra wale to. Niech to forum padnie... Wątpię żeby ludzie tak ochoczo się zrzucali na serwer gdyby wiedzieli że to forum będzie tak działać jak działa teraz.

_________________
Niegrzeczne dziewczynki, gorące studentki, cycki, fajne laski

http://laseczkixxx.com.pl

Ostatnio edytowano Cz lip 27, 2017 8:47 pm przez tomek.l, łącznie edytowano 1 raz


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL