Forum portalu turystyka-gorska.pl

Wszystko o górach
relacje na mapie
Regulamin forum


Teraz jest Śr paź 18, 2017 2:13 pm

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Emblematy
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 12:48 pm 
admin

Dołączył(a): Wt gru 09, 2003 11:08 pm
Posty: 1672
Lokalizacja: Warszawa
Uprzejmie proszę osoby, które mają emblematy przekraczające rozmiar podany w profilu (szerokośc 80 pikseli) o przycięcie ich.

_________________
W kraju gdzie normą jest nienormalność
I hipokryzja znaczy moralność,
Gdzie głos rozsądku jest zagłuszany
Jesteśmy sektą ludzi normalnych


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 4:45 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 13, 2005 2:03 pm
Posty: 9244
Lokalizacja: Poznań
Nie mówiąc o tym, że rozmiar avatarka znacznie przekracza 6kB. :wink:

_________________
Tatry


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 4:46 pm 
Może lepiej podać publicznie, co to za osoby, bo moze pewne osoby nawet sprawy sobie nie zdaja.....

ja specjanie na turystyke przycinałem 80 na 80 wiec to chyba nie ja...


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 4:49 pm 
admin

Dołączył(a): Wt gru 09, 2003 11:08 pm
Posty: 1672
Lokalizacja: Warszawa
a zatem ten, kto ma emblmat szerszy od Hogowskiego niech go przytnie ;-)
Dopuszczalne jest +10% :)

_________________
W kraju gdzie normą jest nienormalność
I hipokryzja znaczy moralność,
Gdzie głos rozsądku jest zagłuszany
Jesteśmy sektą ludzi normalnych


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 4:52 pm 
Konrad a nie ma takiej funkcji na forum, która automatycznie blokuje większe emblematy?

u nas jest takie coś, większych nie zapisuje i już


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 8:37 pm 
Uzależniony ;-)

Dołączył(a): Pn paź 24, 2005 10:07 pm
Posty: 877
to ja ide sie pociac


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 9:13 pm 
admin

Dołączył(a): Wt gru 09, 2003 11:08 pm
Posty: 1672
Lokalizacja: Warszawa
Hog napisał(a):
Konrad a nie ma takiej funkcji na forum, która automatycznie blokuje większe emblematy?

u nas jest takie coś, większych nie zapisuje i już

Nie chcę blokować, na razie proszę ;-)

_________________
W kraju gdzie normą jest nienormalność
I hipokryzja znaczy moralność,
Gdzie głos rozsądku jest zagłuszany
Jesteśmy sektą ludzi normalnych


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 9:53 pm 
Kombatant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr gru 07, 2005 1:40 pm
Posty: 676
Lokalizacja: 604 km do Tatr
to ja też :oops:

znowu faux pas, znowu na mnie krzyczą, chyba sie potnę :cry: :cry: :cry:


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 10:30 pm 
Konrad zmniejszyłem się choć z uwzglednieniem tego "dopuszczalne +10%" :)


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 10:38 pm 
Uzależniony ;-)

Dołączył(a): Pn paź 24, 2005 10:07 pm
Posty: 877
Ataman napisał(a):
Konrad zmniejszyłem się choć z uwzglednieniem tego "dopuszczalne +10%" :)
cosik zmalales... :) ja musialem zszarzec aby bylo przepisowe 6kB


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 10:39 pm 
Uzależniony ;-)

Dołączył(a): Pn paź 24, 2005 10:07 pm
Posty: 877
adhezja napisał(a):
to ja też :oops:

znowu faux pas, znowu na mnie krzyczą, chyba sie potnę :cry: :cry: :cry:


sie waziutka zrobilas:) PS. wrzuc to zdj w normalnych rozmiarach do fotek:)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 11:23 pm 
Stracony

Dołączył(a): Pn paź 17, 2005 5:35 pm
Posty: 7561
Lokalizacja: z lasu
Ha, a mój ma jeszcze margines... ;) - tak twierdzi mój komputer ;)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 1:02 am 
Uzależniony ;-)

Dołączył(a): So lip 23, 2005 6:00 pm
Posty: 1495
Lokalizacja: z domu
Ataman napisał(a):
Konrad zmniejszyłem się choć z uwzglednieniem tego "dopuszczalne +10%" :)

Ataman, co uzywasz do zmniejszania? Spojrzalem z ciekawosci na Twoj avatar, ma 20,6 KB+. Uzylem Irfanview i przerzucilem na format jpg. Wyglada identycznie, ale ma 4,37 KB.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 10:40 am 
Hobo sam bym kurde chciał to wiedziec jak to zrobiłem :wink: otworzyłem zdjecie w Irfanview zmniejsyzłem do 90 na 90 /resize/resample/ potem jeszcze troche zmieniłem jego kontrastowość ale nie wiem czy ma to jakiś wplyw na wielkość. Zapisałem je i następnie normalnie przez imageshacka ostatnim linkiem wciepałem na forum :wink:


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 11:00 am 
admin

Dołączył(a): Wt gru 09, 2003 11:08 pm
Posty: 1672
Lokalizacja: Warszawa
wyostrz i zapisz w trochę gorszej jaości. Będzie OK

_________________
W kraju gdzie normą jest nienormalność
I hipokryzja znaczy moralność,
Gdzie głos rozsądku jest zagłuszany
Jesteśmy sektą ludzi normalnych


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 11:04 am 
Kombatant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt lis 08, 2005 8:18 am
Posty: 670
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
A mi się , kurka siwa wciąż nie udaje :evil: !!
Dochodzę do wniosku , że zostane dalej bez emblemy !!
Nikomu to nie przeszkadza , a ja lustra nie potrzebuję :wink:
Niech szlak [ może być na Rysiankę 8) ] trafi te wszystkie imageshacki i fotoszopy !!!


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 11:15 am 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt paź 14, 2005 9:18 am
Posty: 3112
Lokalizacja: z Manczy
Ja kurna chcę uciąć brzuch a on mi obcina ...
Pomocy :!: Jak to się robi :?:
A może lepiej nie

_________________
"Posekaj, posekaj"


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 4:10 pm 
Uzależniony ;-)

Dołączył(a): So lip 23, 2005 6:00 pm
Posty: 1495
Lokalizacja: z domu
Nie wiem jak wy to ludki kombinujecie. Wydaje mi sie ze moj avatarek jest calkiem wyrazny, a ma tylko 1,75 KB. Czego uzywacie do zmniejszania? Jak Irfanview, to ustawcie jakosc jpeg na 80%.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 11:01 pm 
Uzależniony ;-)

Dołączył(a): Pn paź 24, 2005 10:07 pm
Posty: 877
Pylo napisał(a):
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
A mi się , kurka siwa wciąż nie udaje :evil: !!
Dochodzę do wniosku , że zostane dalej bez emblemy !!
Nikomu to nie przeszkadza , a ja lustra nie potrzebuję :wink:
Niech szlak [ może być na Rysiankę 8) ] trafi te wszystkie imageshacki i fotoszopy !!!


czyzby male szkolenie bylo potrzebne??


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 11:22 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 13, 2005 2:03 pm
Posty: 9244
Lokalizacja: Poznań
No to mała instrukcja

Ściągasz sobie Irfan View
http://www.tucows.com/preview/194967
Instalujesz
Uruchamiasz, ładujesz zdjęcie, zmniejszasz (resize) do tych 80 pixels, zapisujesz (ustawiasz kompresje jpg np. na 80 ) sprawdzasz czy plik nie jest zbyt duży max 6 kb
Potem ładujesz zdjęcie (jeśli nie masz swojego serwera) na
http://www.imageshack.us
przeglądaj, host it
Wyświetli się strona z linkami do zdjęcia
Link opisany jako Direct link to image jest linkiem do wczytanego zdjęcia (kopiujesz go)
Wchodzisz do swojego profilu na forum, na dole w Odnośnik do zewnętrznego Emblematu: wklejasz link do zdjęcia
Wyslij i to wszystko

Chyba, że ktoś chce wyciąć siebie z jakiegoś większego zdjęcia. Ale tego już nie chce mi się tłumaczyć. Wystarczy znajomość jakiegoś programu graficznego.

_________________
Tatry


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 11:24 pm 
Uzależniony ;-)

Dołączył(a): Pn paź 24, 2005 10:07 pm
Posty: 877
i dzieki tej instrukcji wszyscy wiedza o co chodzi :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So gru 17, 2005 12:57 am 
Stracony

Dołączył(a): Pt lis 04, 2005 7:38 pm
Posty: 4278
Lokalizacja: Buk
Tak sobie nawet myślę,że może sprawdze to w praktyce,ale to po weekendzie :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 27, 2006 1:55 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N mar 13, 2005 4:25 pm
Posty: 9935
Lokalizacja: niedaleko Wąchocka
Odgrzewam - jak w temacie. Przytnijcie się, bo okna wariują. Jak nie będzie reakcji, wkleję sobie żabę (320pikseli) albo żyrafę (za 180). I będę złośliwie wklejał puste posty pod tymi "niewymiarowymi".
Howgh.

_________________
Pamiętasz co obiecywała?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 27, 2006 2:02 pm 
Weteran
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt paź 20, 2006 9:51 am
Posty: 143
Lokalizacja: Ruda Śląska
Ok, zmieniłem na 80x60. Styknie? :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 27, 2006 4:11 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N mar 13, 2005 4:25 pm
Posty: 9935
Lokalizacja: niedaleko Wąchocka
100x75 mi wyświetla, jak nic...

_________________
Pamiętasz co obiecywała?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 30, 2006 7:46 am 
Weteran
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt paź 20, 2006 9:51 am
Posty: 143
Lokalizacja: Ruda Śląska
e to zmienię. Ale dziwne. Jak kliknę na Twój emblemat prawym przyciskiem myszy i dam właściwości to pisze 80x80 a na moim 80x60. Nie wiem co tu jest grane. Na serwerze ten mój emblemacik też ma 80x60.

_________________
Jeśli szukasz kogoś na OP w lipcu to pisz na PW!!!


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 30, 2006 4:53 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 13, 2005 2:03 pm
Posty: 9244
Lokalizacja: Poznań
Ma 80 / 60
Możesz spać spokojnie :D

_________________
Tatry


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 19, 2007 7:05 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 13, 2005 2:03 pm
Posty: 9244
Lokalizacja: Poznań
Cytuj:
Tylko jeden obrazek może być wyświetlany, jego szerokość nie może być większa niż 80 pikseli, wysokość większa niż 80 pikseli, a rozmiar większy niż 6kB.

z obrazkami w podpisach też nie przesadzać
ja na łącze nie narzekam, ale jak ktoś ma słabsze to musi czekać aż się to wszystko załaduje

_________________
Tatry


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 07, 2007 5:23 pm 
Kombatant

Dołączył(a): N sie 06, 2006 8:52 pm
Posty: 391
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Jak dodać emblemat, który znajduje się na pulpicie?w jakiej formie wpisac adres?pulpit/????Dzięki za pomoc :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 07, 2007 9:06 pm 
Zasłużony

Dołączył(a): N kwi 15, 2007 11:55 am
Posty: 187
Lokalizacja: Tczew
agii26 napisał(a):
Jak dodać emblemat, który znajduje się na pulpicie?w jakiej formie wpisac adres?pulpit/????Dzięki za pomoc :)


nie jestem znawcą ale chyba sie nie da... wstaw zdjecie na www.fotosik.pl i tam będziesz miała linki podane do wklejenia :)
Pozdrawiam :)

_________________
Witajcie, kochane góry,
O, witaj droga ma rzeko!
I oto znów jestem z wami,
A byłem tak daleko!
Jan Kasprowicz


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL