P@BLO napisał(a):
Majster Bieda
napisał(a):
Buty campusa to najwieszky syf...
Olka napisał(a):
CampuS - lepiej nie
Ok Dzieki za porady
(poczekam moze jeszcze cosik sie kapnie na temat tych butikow
)
Choc nie wiem dlaczego jest takie negatywne nastawienie do firmy
Campus ze strony ludzi ktorzy faktycznie czuja dryga do chodzenia i zdobywania szczytow gorskich. W sumie maja oni przystepne ceny, zas nie wiem czy one sa adekwatne w 100% do tego co oferuja?
Wiadomo mozna by sobie bylo zasponsorowac buty np.: Alpinusa czy Chiruca gdzie cena faktycznie czasem jest bardzo wysoka do srednich standardow zarobkowych w Polsce. Malo kogo stac jest sobie kupic buciki za powiedzmy 600zl w gore...
Ale prawda jest iz wiadomo jesli ktos chce kupic na jeden sezon to moze sobie sprawic buty za 100zl i tez bedzie sie dobrze czul. Ale czy czesto nie jest tak, ze "cudze chwalimy, a swego nie znamy"
P.S.
Co do tych wkladek do bucikow myslicei ze np.: Borela beda SI?
Dlaczego takie negatywne nastawienie do CampuS'a? Z doswiadczenia... Co prawda nie miałem ich butow i nie zamierzam - niejedna znajoma osoba zostawila "kawalek podeszwy" na szlaku... Dlatego osobiscie - odradzam... Zreszta jaka firma wszystko robi dobrze? Wg mnie najlepiej kupowac sprzet firmy, ktora sie specjalizuje w jakiejs dziedzinie... CampuS "robi" i tshirty, i portfele, i kurtki, i buty, i sztucce turystyczne... a raczej dla nich robia gdzies na dalekim wschodzie... Duzo osob kupuje ze wzgledu na cene - jasne... tylko,ze trzeba wziac pod uwage,ze to na czym tu zaoszczedzisz - prawdopodobnie odbije sie na czasie uzytkowania... dlatego czasem warto wstrzmac sie z zakupem i dolozyc jeszcze 100zl i miec cos na dluzej... Z tanszych firm polecam np Trezete, podobnie jak Hania - za ok. 325zl model Dragon, a 385zl Cyclony - przynajmniej w takich cenach byly niedawno na GOŁĘBIEJ
i tu znowu reklama... hehe
, ewentualnie Lafuma, Olang... (moga byc tansze od trezety, ale trezeta duzo lepsza
). A jesli chodzi o Alpinusa... Alpinus obecnia to ta sama firma co CampuS jakby ktos nie wiedzial
tylko szyja z "lepszych" materiałów - dawny Alpinus, to teraz HI Mountain... Wiecej o butach w odpowiednich tematach