Witam,
Sory za głupie pytanie, ale może ktoś kto jest z Wrocławia i wie gdzie mogę przymierzyć jednocześnie te dwa plecaki:
Deuter Futura 42 AC
i
Deuter Vario Futura 40 + 10
?
Byłem w Skaliniku, ale tam mogą ściągnąć takie plecaki na zamówienie, mają deutera ale mniejsze (< 35l).
W Decathlonie mają jakieś dwa plecaki deutera produkowane specjalnie dla decathlona (nie ma ich w katalogu deutera), ale jeden to 60litrów (za duży), a drugi to 50L i wersja damska. Przymierzyłem tę damską wersję (tylko się nie śmiać, że sie w damskie laszki przebieram

) i była całkiem ok, nawet lepiej leżała, niż męski 40litrowy "odpowiednik" firmy Quechua. Nie byłem w e-horyzoncie, ale widzę, że na stronce nie maja w ofercie plecaków tej firmy

.
A i jeszcze pytanko dodatkowe: Czy te plecaki tak zawsze "wysoko" się noszą? Bo ja pierwszy raz w życiu takie ustrojstwo na siebie zakładałem i mimo, że maksymalnie ustawiłem te szelki tak, że plecak wisial najniżej jak sie dało to wydawało mi się że mogłby ciut niżej.
A może to kwetsia przyzwyczajenia? Bo ja dotąd latałem z plecaczkiem za 20zl obluzowanym na maksa jak się da (na tylku prawie wisiał

)
I jeszcze jedna kwestia: Kurtka przeciwdeszczowa
Poprzyglądałem sie w sklepach kurtkom i się troche zdziwiłem
Bo jedne są ultra cieńkie (dosłownie jakieś dwie warstwy) np. taka:
Marmot PreCip
a inne są jakby masywniejsze, grubsze takie z prawdziwego zdarzenia np:
Milo Obio
a różnica w cenie nie jest duża 100zł.
I teraz nie wiem na co się zdecydować zakładająć wariant, że w Tatrach będę śmigał w miesiącach: lipiec, sierpień, wrzesień.
Powiem szczeże, że mnie bardziej odpowiada wariant taki, że kupię tę cieniutką bo bedę mógł w niej jeździć na rowerku (nie w górach) w lecie i troche chodzić jak bedzie lało.
Tylko nie wiem czy ona się nada na miesiąc wrzesień w góry bo chyba we wrześniu jest zimniej trochę? Powieccie mi proszę czy jak ja pod taką cieniutką kurteczkę włożę coś naprawdę ciepłego to czy taki zestaw da radę we wrześniu w Tatrach? No i jeśli da, to co ciepłego powiniem dać pod spód, jakiś polar? Coś do 100-250zł się znajdzie co bym pod spód tej kurteczki mógł wcisnąć i co bym wytrzymał jak troche się zimno i deszczowo zrobi jednocześnie?
No nie wiem, czy dobrze myślę w ogóle w tym temacie naprawdę totalny amator ze mnie, jak coś to mnie naprowadźcie. Troche tu postów o kurtkach czytałem ale wiekszość tyczy sie tych ciut grubszych kurteczek.
Mam nadzieję, że coś doradzicie.