zjerzony napisał(a):
Nie wiem co robisz na tych spacerach po mieście, że potrzebujesz kurtki membranowej. Nawet jeśli to miasto to Bogota.
Kup sobie kurtkę w której będziesz wyglądał korzystniej niż żul, bez puchu czy primaloftu. Tak będzie bardziej uniwersalnie a jak będzie zimno, docieplisz się pulowerem.
Mam z 20 roznych kurtek, wszystkie sa "wyjsciowe". Potrzebuje 1 lub 2 kurtek typowo do sportu, normalnej aktywnosci. Rozumiem ze kurtki z puchem nie nadaja sie na aktywnosc fizyczna, przejazdzke rowerem itp ?
Zima juz sie konczy, nie wiem czy to dobry okres na kupno zimowej kurtki. Aktualnie na okres pozimowy mam zwykle kurtki przeciwdeszczowe adidasa/nike. Fajnie byloby miec taka kurtke tyle zeby byla rowniez czyms ocieplana. Polary chyba nie odprowadzaja wilgosci.
Bylem stacjonarnie w sklepach 4f intersport itd, nic tam ciekawego nie bylo. W Bialymstoku nie mamy sklepu the north face, tutaj niczego nie ma poza decatlonem. W Decatlonie sa jakies tam kurtki "sportowe" ale wolalbym juz jak wydaje kase to na jakis konkretny renomowany produkt a nie na sieciowke decatlonu.
Tutaj znalazlem jakis ranking kurtek, nie wiem czy warto nim sie sugerowac:
https://www.switchbacktravel.com/best-w ... kets#waterReasumujac, potrzebuje chyba, a raczej na pewno 2 kurtek. Jedna zimowa (w zime nie jezdze rowerem, spacery raczej) oraz druga na okres po zimie. Ktora bedzie chronic przed deszczem, bedzie nadawac sie na rower, na spacery, oraz w jakims stopniu bedzie ocieplac.
Powyzsze dwie kurtki nie maja wygladac, maja byc funkcjonalne, techniczne, pelnic swoja funkcje. Do wygladania mam kurtki skorzane itp.
Prosze o jakas podpowiedz koledzy i sugestie. Dziekuje slicznie !