Szczególnie do GOFRA !
Ogólnie Wolfskin robi dobre i funkcjonalne produkty [ sam mam ich kilka ] jednak porównując obie kurteczki to moim zdaniem wygrywa THOR. Dlaczego ?
1. Lepsza membrana [ obie to natryskiwany PE ]
2. Thor jest lepiej skrojony i zdecydowanie wygodniejszy. Wiem to stad , bo mam i Thora i kurtke JW [ co prawda w wykonaniu GORE ] lecz o podobnym kroju. Podstawowe mankamenty produktu JW [ tego o którym mowa ] to kaptur nie jest chyba chowany w kołnierz a jedynie odpinany.mały kłopot , a jednak czasem odepniesz , w domu zostawisz a tu Cię w górkach deszczyk skosi

. Kieszenie w JW sa trocha żle rozmieszczone. podczas mierzenia nałóż jakis plecak i pozapinaj szelki to zobaczysz dlaczego. nastepna rzecz to tylko trzy kieszenie [ Thor ma ich cztery ].
Plastikowe napy w JW równiez nie budza mojego zaufania. Jw nie ma w rekawach patek przeciwsnieżnych , oraz posiada tylko dolną gumke regulującą [ Thor ma dwie - dół i pas ].
Uf. to chyba wszystko. sam jednak decyduj o zakupie. porad wszelkich [ w tym i moich ] nie traktuj w kategorii namów do zakupu . Po prostu to sobie przemysl . Pzdr :