Hmm jestem pod wrażeniem. Przyszły moje zamówione buciki. Mówiąc wprost są śliczne. Byłam w nich na spacerze, bardzo dobrze ułożyły się na stopie, są wygodne i co najważniejsze bardzo lekkie i tak mięciutkie. Prawie tak jak skarpetka. Maą nawet mały otok. Kolorystycznie bardzo ładene, szaro-grafitowe z maleńkimi wstawkami szarego błękitu, który je rozjaśnia. Typowo kobiece, stopa w nich wygląda naprawdę ładnie. Nie miałam gdzie sprawdzić więc rozlałam wodę na płytkach w łazience
i spróbowałam jak będą spisywać się na śliskim podłożu. Miałam z wibramem gorsze.
Te ideały to salomony exit aero.
Po raz drugi skorzystałam z rad tego samego Konsultanta Sprzedawcy z
www.polarsport.pl i prawdę powiedziawszy gdyby odbył się konkurs na najlepszego z najlepszych to powinien go wygrać. Prawie rozumiem, jest profesjonalistą ale jedno nie mieści mi się w głowie. Facet potrafi dobierać kolorysycznie sprzęt. Oprócz butków kupiłam plecak i spodnie (dla Brata ale nie dostanie ich, są moje, jakoś je dopasuję) wszystko harmonijnie skomponowane.
Edit
Wróciłam z długiego spaceru z Kretynem po chaszczach. Nowe buty sprawdzają się w warunkach terenowych. Tak jak przypuszczałam ta leciutka podeszwa contagrip jest dobra. Nie wiem jak to będzie wyglądać po dluższym chodzeniu, czy nie zetrze się ale na razie kontrolowany poślizg na glinie nie wyszedł mi. Bardzo wygodne, dopasowane go mojej stopy. Mają stosunkowo szeroki przód, który nie uciska moich "kontuzjowanych" palców. System stabilizujący stopę działa bardzo dobrze. Na szczęście mam wysokie podbicie więc but wydaje mi się bardzo ale to bardzo wygodny. But wykonany jest ze skóry połaczonej siateczką. Bardzo dobra wentylacja, na pewno sprawdzi się w upał.