Walter napisał(a):
Albo podpowiedzieć gdzie znajdę ?
Taśmę naprawczą mam taką jak niżej, tylko grubości nie jestem pewna, bo nie mam już etykiety.
https://sklep.avt.pl/tasma-polytex-111- ... m-50m.htmlTrzeba, jak się okazuje, nosić także wspomniane przez Pancernika opaski (trytytki). Nutshell na Grenlandii odkleiła się podeszwa i taśma okazała się niewystarczająca:
nutshell napisał(a):
W pewnej chwili bandaż na bucie pęka, a ja znów o mało nie zaliczam gleby. Siadamy i myślimy co z tym fantem zrobić, kiedy dochodzą nasi znajomi. Gdy pokazuję im co się stało, Peter po chwili namysłu wygrzebuje z plecaka power tape i plastikowe opaski zaciskowe. Przyjmuję z wielką wdzięcznością te "dary", a Sebastian po raz kolejny montuje na moim bucie podejrzanie wyglądającą konstrukcję. O ile opaski spisują się świetnie, tak tarcie o glebę w połączeniu z wilgocią sprawiają, że taśma co i rusz się zsuwa. No nic, byle dojść do kolejnej chatki.
Rozpadły się w trakcie szóstego sezonu:
nutshell napisał(a):
Buty męczone w górach przez 5 lat, o każdej porze roku i w każdych warunkach, postanowiły rozpaść się właśnie tu, na największym zadupiu świata
Jeśli chodzi o poniższe: pan w sklepie powiedział, że skurczyły się wskutek długotrwałego przemoczenia (na pewno miało to miejsce w przypadku moich butów).
anke napisał(a):
Ważna informacja: Meindle potrafią się skurczyć, piszą o tym w internecie.