Mili Panstwo, siemano:>
Mam czas na zakupy i to takie szybkie tylko jutro. Jedziemy w dwie osoby na spontaniczna wycieczke w gory, Bieszczady.
Nie mamy nic:) doslownie nic co na takich wypadach sie przydaje (mniej wiecem wiem co potrzeba).
Pytanie pierwsze mimo wszystko brzmi - czego nie zapomniec:) (jade z Kobitka).
Jaki kupic termos, czy wystarczy marketowy za 30 pln, jak poznac nie majac mozliwosci sprawdzenia, czy nie przecieknie lezac w samochodzie/plecaku? Myslalem o jednym ale porzadnym na wiecej niz 2-3-4 lata - duzo pozytywnych opinii czytalem o fiord nansen a widzialem jakeis dwa modele, wlasciwie to to samo bylo. Cena powiedzmy na te 3 lata 90 pln jest do zaakceptowania, tylko po co za to placic skoro wystarczylby marketowy 3x tanszy o ile spelni dwa warunki - ma nie przeciekac i byc szczelny i te 10 h zeby w miare ciepla byla herbata wytrzymac. Najlepiej, jakby byl to albo szeroki termos zeby latwo go bylo umyc (reke wlozyc) albo taki, zeby do przecietnego auta w "kubeczek" wszedl - ale to pewnie i tak nie do spelnienia przy litrowej pojemnosci.
Jaka latarke - zwykla ledowa marketowa styknie? Mam takie cos na glowe jedno z 8 ledami ladnie daje w sumie ale nie uzywalem dluzej wiec nie wiem jak baterie, chce lkupic jakis zapas, moze sie przyda. Baterie oczywiscie wezme.
Mielismy mojej malej kupic kurtke, taka porzadniejsza bo z takiego zalozenia wychodze, ze warto - north face mam z podpinka polarowa i jestem bardzo zadowolony. Mozna gdzies liczyc na przeceny w zwiazku ze zmiana pogody?
Jakie buty - czy takie w gory beda ok:
http://www.distance.com.pl/produkt/1497 ... E-TEX.html ja mam takie cos prawie 2 lata i jestem zadowolony, oczywiscie wspinac sie nie bedziemy tylko chodzic lub ewentualnie rower. Na miasto sie nadaje na kazde warunki, nawet w lato w tym chodzilem, chociaz troche sie robilo goraco - czy takie by wystarczyly?
Koniecznie jakas apteczke, koc, leki podstawowe - to kupie w auchan.
Dzieki za sugestie.