chwastek napisał(a):
Kasia86 napisał(a):
Też się do tego mnodelu przymierzam
jeżeli taka konstrukcja plecaka przypasuje ci to bedziesz zadowolona - jestem podobnego wzrostu i dopiero ten model, gdy przymierzałam, leżał idelanie
No właśnie nigdy nie chodziłam z tą siateczką dystansującą ale chyba zaryzykuję
A też jesteś taki patyczak ?
chwastek napisał(a):
lucyna napisał(a):
Jakie przewracanie ja się pytam?
no ... "na żuczka"?
To ja praktykuję. Jak jestem zmęczona. A jak już odpocznę to siadam jak człowiek, zdejmuję pleak i wyciągam kanapki
looky napisał(a):
Ja wróciłem właśnie z rajdu po rzeszowskich sklepach spotowych. Udało mi się zwiedzić zaledwie kilka, jutro odwiedzę kolejne.
Z tego co zobaczyłem...
W EXIsporcie plecaki tylko marki EXItrek. Poprzymierzałem, nie powiem... ładne, wyglądają na solidne i wygodne. Spodobały mi się, tylko jak z ich późniejszym użytkowaniem? Miał ktoś do czynienia z nimi?
Chodzi mi tutaj o modele:
EXItrek Mervis 45 (145zł)
EXItrek Maras 45 (150zł)
EXItrek Bolar 60 (bodajże 170zł)
Pierwsze dwa z wymienionych - plecaki opierają się głównie na kręgosłupie (jakby tylko?) a po bokach pleców, nie mają z nimi styczności. Z kolei ten trzeci - najdroższy, charakteryzuje się systemem AIRcomfort czy jakoś tak. Tu na odwrót, plecak kręgosłupa nie dotyka, dotyka zaś boki pleców.
60l to wydaje mi się zbyt dużo jak na moje potrzeby, ale te plecy... nie wiem który lepiej się będzie nosić.
W innych sklepach, moją uwagę zwróciły tanie Campusy, niestety tylko ze względu na cenę. Wziąłem do ręki, przymierzyłem i odniosłem wrażenie jakiejś tandetności, dlatego odpadają.
Ma ktoś te exitreki? Na internecie zero opinii o tych produktach.
Poradźcie coś...
Pozdrawiam[/img]
Nie mam pojęcia jakie te plecaki mają system nośny, ale z tego co piszesz, to jest raczej kwestia jaki litraż plecaka wybrać (wybacz, ale 45 litrów a 60 to jest różnica
) Jeśli nie stać Cię na coś lepszego, ani nie znalazłeś nic innego co by Ci pasowało, to wybierasz litraż jaki chcesz i problem rozwiązuje się sam
(jeśli wybierzesz 45l to po protu bierz ten, który lepiej wygląda, albo ma fajniesze troki/kieszenie)
Ps. co do tego 60-cio litrowego: czy o taki system nośny Ci chodzi?
Jeśli tak, to mi taki pasuje, ale to jest mały plecak 22 litrów i przylega cały do pleców
Nic się nie buja. Na zakupy z nim czasem chodzę
Pps. jeśli chcesz tu zostać na dłużej, to proponuję się przyzwyczić do offtopu*
*
ja tam lubię to forum między innymi za ten wszędobylski ot (dzięki temu nie jest tu nudno )