Forum portalu turystyka-gorska.pl

Wszystko o górach
relacje na mapie
Regulamin forum


Teraz jest N lis 17, 2019 11:29 pm

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 07, 2005 4:27 pm 
Stracony

Dołączył(a): Pn paź 17, 2005 5:35 pm
Posty: 7564
Lokalizacja: z lasu
Cytuj:
Stoje przed wyborem pomiedzy Canonem S2 IS a Fuji s9500.

Kupując sobie aparacik porównywałem ich poprzedników i zdecydowałem się na Canona S1 IS.
Na moje potrzeby obydwa były wystarczające, a zadecydował obrotowy wyświetlacz który w Canonie jest super pomysłem


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 08, 2006 10:32 pm 
Weteran

Dołączył(a): N paź 16, 2005 11:34 pm
Posty: 125
Lokalizacja: płaska kraina nad Wisłą
margeo napisał(a):
Moze to nie miejsce na to,ale... czy ktos moglby mi doradzic?
Zastanawiam sie nad zmiana cyfrowki...
Stoje przed wyborem pomiedzy Canonem S2 IS a Fuji s9500.
Canon ma obiektyw 36-432 (o ile db pamietam) ,stabilizacje obrazu i 5mpix natomiast Fuji 28-300, bez stabilizacji choc jest system AntyBlur i 9mpix matryca.
Obecnie mam canona a75 (no i analog lustrzanke) i musze powiedziec,ze z canona czesto zdjecia wychodza lekko przepalone-zbyt jasne... Widzialem natomiast zdjecia z Fuji s5500 i byly rewelacyjne (niestety aparatu juz nie ma w sprzedazy..).
Co wg Was jest sensowniejszym zakupem? Canon z IS, czy Fuji bez stabilizacji,ale z szerszym kątem?
Pozdrawiam !


Fuji 5600. Lepiej wychodzi w testach od Canonów. Fuji jest w sprzedaży i za około 1400 złotych mozna ja nabyć.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 09, 2006 6:39 am 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt cze 14, 2005 4:40 pm
Posty: 6849
Lokalizacja: WOŁOMIN
S5600 jest strasznie pokręcony, całkowicie nie jak Fuji. Moim zdaniem lepiej troszke dołożyć i kupić S7000 lub nawet zapłacić mniej i kupić S5500...

Pozdrawiam!
Bartek :D

_________________
Wchodzi Kaczyński do sklepu a tam wszędzie WINA TUSKA :D


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 09, 2006 7:32 am 
Kombatant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N cze 19, 2005 1:17 pm
Posty: 342
Lokalizacja: Slowacja - Spišské Podhradie
Ja mam S7000, i jestem z niego bardzo zadowolony... Fajnie zdjecia robi. Kupilem go z Czechii za 14.000 Kč. Tanszi niz u nas, zaraz sobie go zamowilem.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 09, 2006 10:22 am 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt cze 14, 2005 4:40 pm
Posty: 6849
Lokalizacja: WOŁOMIN
janek napisał(a):
Ja mam S7000, i jestem z niego bardzo zadowolony... Fajnie zdjecia robi. Kupilem go z Czechii za 14.000 Kč. Tanszi niz u nas, zaraz sobie go zamowilem.


Taaaaaaaa, S7000 jest ciekawy i zasługuje na pochwałę... 8)
Niedawno się bawiłem S9500 i też należą się gratulacje firmie bo wreszcie zoom znajduje się w obiektywie a nie w kciuku... Ale poczekajmy aż stanieje... :twisted:

Pozdrawiam!
Bartek :D

_________________
Wchodzi Kaczyński do sklepu a tam wszędzie WINA TUSKA :D


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 9:28 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 13, 2005 2:03 pm
Posty: 10092
Lokalizacja: Poznań
Potrzebuje mały apatat, wymiarowo mały i nie za drogi w razie jakby mi spadł w górach czy zamoczył sie na nartach co by nie było wielkiej straty
Model nowszy od tego co ma Ola Olympus C-480
http://www.vobis.pl/_index.php?a=jp&sym ... parent=109
Ma ktos taki?
Warto go wziąć
Cena 555 zł wiec nie zła

_________________
Tatrzańskie szlaki


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 10:21 pm 
Stracony

Dołączył(a): Pn paź 17, 2005 5:35 pm
Posty: 7564
Lokalizacja: z lasu
KWAQ9 napisał(a):
Dokładnie, mój kumpel ma mju i robi taki foty że hej!!!
Jak zobaczyłem to to pomyślałem sobie: Jakie on zdjęcia może zrobić takim gówienkiem... Ale szybko zmieniłem zdanie kiedy mi pokazał efekt tego gówienka!!! No malyna normalnie!!! :twisted:

Pozdrawiam!
Bartek :D


Ze względu na wielkość na Ukrainę zdecydowałem się wziąść właśnie mju II:

http://www.turystyka-gorska.pl//forum// ... .php?t=774

Zwłaszcza szósta fotka mi się podoba.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 10:32 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 13, 2005 2:03 pm
Posty: 10092
Lokalizacja: Poznań
Ale to nie cyfrówka


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 10:58 pm 
Stracony

Dołączył(a): Pn paź 17, 2005 5:35 pm
Posty: 7564
Lokalizacja: z lasu
niestety. Ale mały, pancerny i pogodoodporny


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 11:10 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 13, 2005 2:03 pm
Posty: 10092
Lokalizacja: Poznań
Jeszcze biorę pod uwagę Praktica DCZ 5.4
http://www.cyfrowe.pl/aparat_opis.php?dz=aparaty&id=821


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 11:54 pm 
Stracony

Dołączył(a): Pn paź 17, 2005 5:35 pm
Posty: 7564
Lokalizacja: z lasu
Może jeszcze gdzieś dorwiesz Canona A95. Powinien być niedrogi , bo od kilku m-cy jest następca w sprzedaży a świetnie się spisuje.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 5:23 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 13, 2005 2:03 pm
Posty: 10092
Lokalizacja: Poznań
Dochodzę do wniosku że może lepiej trochę wiekszy i droższy
Canon PowerShot A520
http://www.ram.net.pl/product_info.php? ... cts_id=464

_________________
Tatrzańskie szlaki


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 6:58 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt cze 14, 2005 4:40 pm
Posty: 6849
Lokalizacja: WOŁOMIN
tomek.l napisał(a):
Dochodzę do wniosku że może lepiej trochę wiekszy i droższy
Canon PowerShot A520


Myślę że to dobra decyzja. Co Canon to Canon a poza tym mój kolega ma coś podobnego i mówi że fotki wychodzą fajnie. Trzeba się tylko przyzwyczaić do menu bo jest nieco zamotane...

Pozdrawiam!
Bartek :D

_________________
Wchodzi Kaczyński do sklepu a tam wszędzie WINA TUSKA :D


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 7:05 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 13, 2005 2:03 pm
Posty: 10092
Lokalizacja: Poznań
właśnie czytam recenzje i jest pół/pół od zachwytów po opinie że to G
plus to to, że ma manuala

_________________
Tatrzańskie szlaki


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 7:52 pm 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lis 13, 2005 9:37 am
Posty: 1433
Lokalizacja: Siedlce
Na Twoim miejscu kupiłbym jakiegoś nikona, porządna firma i japońska :D

_________________
Fuji S5 PRO || Grip || Nikon D70s || Grip || F80 || N28-100 || S30/1.4 || N80-200/2.8D ED N || SB-800 || TC Kenko x1.4Pro


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 7:53 pm 
tomek.l napisał(a):
Dochodzę do wniosku że może lepiej trochę wiekszy i droższy
Canon PowerShot A520
http://www.ram.net.pl/product_info.php? ... cts_id=464



świetny aparat

właśnie taki został niedawno nabyty, kilkakrotnie wypróbowany i wad nie dostrzeżono, zatem polecam


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 7:56 pm 
Grzegorz napisał(a):
.... kupiłbym jakiegoś nikona, porządna firma i japońska :D


z tego co wiem, to większość aparatów jest produkcji japońskiej, nie tylko Nikony i Minolty

Canon też należy do czołówki jeśli chodzi o sprzęt fotograficzny


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 8:00 pm 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lis 13, 2005 9:37 am
Posty: 1433
Lokalizacja: Siedlce
Kiedyś coś takiego słyszałem żeby kupować aparaty firm które robią tylko i wyłącznie aparaty.

Tutaj jest link do forum o fotografi. Moze warto poczytac
http://forum.swiatobrazu.pl/foto/index.php

_________________
Fuji S5 PRO || Grip || Nikon D70s || Grip || F80 || N28-100 || S30/1.4 || N80-200/2.8D ED N || SB-800 || TC Kenko x1.4Pro


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 8:14 pm 
admin

Dołączył(a): Wt gru 09, 2003 11:08 pm
Posty: 1672
Lokalizacja: Warszawa
Grzegorz napisał(a):
Kiedyś coś takiego słyszałem żeby kupować aparaty firm które robią tylko i wyłącznie aparaty.

Czyli jakie???
Podaj mi nazwę jednej firmy, która produkuje tylko aparaty.
Dla ułatwienia: Nikon robi tez skanery.

_________________
W kraju gdzie normą jest nienormalność
I hipokryzja znaczy moralność,
Gdzie głos rozsądku jest zagłuszany
Jesteśmy sektą ludzi normalnych


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 8:15 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt cze 14, 2005 4:40 pm
Posty: 6849
Lokalizacja: WOŁOMIN
Konrad napisał(a):
Podaj mi nazwę jednej firmy, która produkuje tylko aparaty.


Też chętnie posłucham... ;)

Pozdrawiam!
Bartek :D

_________________
Wchodzi Kaczyński do sklepu a tam wszędzie WINA TUSKA :D


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 8:30 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 13, 2005 2:03 pm
Posty: 10092
Lokalizacja: Poznań
Jestem zbyt wybredny. W tym przedziale cenowym nie ma takiego aparatu który by mi w 100 % pasował.
A ma to byc mały aparacik którym mam robić zdjęcia na imprezach, na nartach i w górach gdy duży aparat jest w plecaku bo nie można go akurat wyciągnąć bo będzie przeszkadzal np. w trudnym terenie.
Tracę przez to wiele ciekawych sytuacji w których by można było zrobić zdjęcię a duzy aparat jest w plecaku i nie można go szybko wyciągnąć.
Mały, podręczny byłby w kieszonce kurtki i można by po niego łatwo sięgnąć.
Więc założenie było, że nie duży i nie drogi, jakby spadł co by strat za duzych nie było. No ale te tanie mi nie pasują :wink: Zawsze mają jakieś mankamenty.

_________________
Tatrzańskie szlaki


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 8:57 pm 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lis 13, 2005 9:37 am
Posty: 1433
Lokalizacja: Siedlce
Konrad napisał(a):
Grzegorz napisał(a):
Kiedyś coś takiego słyszałem żeby kupować aparaty firm które robią tylko i wyłącznie aparaty.

Czyli jakie???
Podaj mi nazwę jednej firmy, która produkuje tylko aparaty.
Dla ułatwienia: Nikon robi tez skanery.


aaa tego nie wiedziałem :wink:
Myślałem, że NIKON produkuje tylko aparaty

_________________
Fuji S5 PRO || Grip || Nikon D70s || Grip || F80 || N28-100 || S30/1.4 || N80-200/2.8D ED N || SB-800 || TC Kenko x1.4Pro


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 7:39 pm 
[quote="KWAQ9"]S5600 jest strasznie pokręcony, całkowicie nie jak Fuji. Moim zdaniem lepiej troszke dołożyć i kupić S7000 lub nawet zapłacić mniej i kupić S5500...

Czemu Fuji 5600 jest "pokręcony" :?:


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 8:04 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 13, 2005 2:03 pm
Posty: 10092
Lokalizacja: Poznań
No i chyba się zdecydowałem
kupuje Canon PowerShot A510 nie 520 bo różnica jest tylko w ilości piksli a matryca ma ten sam wymiar czyli 520 będzie miał więcej szumów no i jest droższy.
510 ma matryce tylko 3.2 ale to wystarczy, odbitka 10/15 z tego wyjdzie a coś wiekszego też, plakatów nie będę robił, do tego będzie inny aparat
Ten Canon spełnia założenia:
jest nie duży - 90.7 x 64.0 x 38.4mm
robi niezłe zdjęcia
ma manualne ustawienia
jest w miarę tani - na allegro za 589 zł ale oczywiście z odbiorem osobistym i polską gwarancją
ma dość jasny obiektyw - 2.6 - 5.5
i karty SD

_________________
Tatrzańskie szlaki


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 10:31 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt cze 14, 2005 4:40 pm
Posty: 6849
Lokalizacja: WOŁOMIN
No i bardzo dobra decyzja... :thumright:
Ja też mam w swoim Fujiku matryce 3.2 i spokojnie mi to wystarcza, plakatów nim nie robię a fotki 10x15 wychodzą pięknie...

Pozdrawiam!
Bartek :D

_________________
Wchodzi Kaczyński do sklepu a tam wszędzie WINA TUSKA :D


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 10:24 am 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 13, 2005 2:03 pm
Posty: 10092
Lokalizacja: Poznań
Tylko, że A510 już jest trudno dostępny. W zasadzie tylko w necie. Tego z allegro nie biorę bo chociaz odbiór jest osobisty to nie dają faktury czy choćby rachunku. A serwis jest niby u nich w Zielonej Górze. To trochę śliskie
Mogę A510 kupić w komisie za 700 zł. Ale to nowy aparat w kartonie i z gwarancją.

Ewentualnie pomyślałem jeszcze o tanim Panasonicu o podobnych parametrach tylko, że bez manuala ale za to ze stabilizacją obrazu.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 2:44 am 
Swój

Dołączył(a): Wt paź 04, 2005 12:23 pm
Posty: 41
Lokalizacja: Warszawa
A ja się od jakiegoś czasu zastanawiam nad kupnem Canona Powershot A610. Ma bardzo przyzwoite parametry + MANUAL. Wiele osób mi mówi, że w tej kategorii cenowej ciężko o lepszy aparat.
Ktoś może jest jego posiadaczem, i podzieli się swoimi odczuciami?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 6:09 am 
Uzależniony ;-)

Dołączył(a): So lip 23, 2005 6:00 pm
Posty: 1495
Lokalizacja: z domu
Hannibal napisał(a):
Ktoś może jest jego posiadaczem, i podzieli się swoimi odczuciami?

Tutaj.

Ja rowniez bede sie mogl podzielic opinia za 2-3 tygodnie. Jak wroce z wyjazdu to powinien juz czekac. :wink:


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 7:37 am 
A 520 jest bardzo dobry.

Kupiliśmy z Susełkiem niedawno i naprawde się sprawdza jak na razie - bardzo dobrze.


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N kwi 02, 2006 7:34 pm 
Weteran

Dołączył(a): N paź 16, 2005 11:34 pm
Posty: 125
Lokalizacja: płaska kraina nad Wisłą
polecam zajrzeć na www.recenzje.net.pl . Pod tym adresem użytkownicy sprzetu fotograficznego się wypowiadają.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL