Forum portalu turystyka-gorska.pl

Wszystko o górach
relacje na mapie
Regulamin forum


Teraz jest Wt paź 16, 2018 6:26 am

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr paź 15, 2014 10:38 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): N mar 09, 2014 2:19 pm
Posty: 2362
m__s napisał(a):
Twoje też spoko :) Jak widać wszystko zależy od zastanych warunkówi utrzymaniu dobrego stosunku prezentowanego obrazu do czasu jego prezentacji. Bo ile można patrzeć na to samo miejsce i przelatujące chmury? :roll: Fajnie jak coś się jeszcze dzieje w kadrze...

Pewnie masz na myśli, żeby uzyskać efekt, jaki można zrobić przy pomocy czegoś takiego?
Obrazek

W 4K ciekaw jestem jaki byś musiał mieć dysk/kartę/pojemność kamery/aparatu, żeby zmieścić parędziesiąt minut filmu :mrgreen:

Jeśli chodzi o Timelapse to dla mnie genialnie zmontowane jest tutaj parę fragmentów - https://www.youtube.com/watch?v=4N_u2UyIgv8#t=69
Popatrz jak kamera fajnie przesuwa się chwilami za plecami wspinaczy, później jest klif, nadal timelapse i nagle zmienia się w normalny film, jak Ci ludzie skaczą ze spadochronem. Jakby się zatrzyma w miejscu :wink:

Myślę, że powinniśmy założyć osobny temat, żeby nie robić tutaj syfu.



Krzysiek1980 napisał(a):
Ikea, ok 13zl i gotowe:

Wystarczy przykleić :)



Co do pojemności karty pamięci to 4K zajmuje nieco ponad 4 razy więcej niż FullHD, więc tragedii nie ma.
Jeśli chodzi o urządzenia jakie pokazaliście to właśnie o coś takiego mi chodziło. Tyle tylko że problem w timelapse polega głównie na dopasowaniu tempa do zmieniającej się scenerii. Chmury są najlepszym przykładem - zawieje mocniej i musisz zwolnić a przy tego typu zabawkach po pierwsze może się w ogóle nie dać a po drugie należałoby tego pilnować. Obróbką cyfrową możesz dopasowywać tempo do woli (niektóre programy mają nawet zmienne tempo w czasie co również może się przydać)
Takie ruchome statywy mogą realizować tylko proste ruchy (liniowy, kątowy). Obróbką z dużego formatu można wycisnąć więcej, dodać płynnie zmieniające się zoomy itp.
Wszystko to jednak jest dobre jeśli perspektywa nie gra znaczenia (przykłady naszych filmików z gór gdzie główny plan jest bardzo daleko). M__S te ujęcia które pokazałeś na filmie bez rzeczywistego ruchu kamery są nie do osiągnięcia i takie lub podobne zabawki znajdują zastosowanie - chyba że ma się wprawną rękę :mrgreen:
Poniżej fajny filmik z jednoczesnym zastosowaniem takiej szyny i timelapse (w końcówce):
http://vimeo.com/30517036


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Cz paź 16, 2014 12:02 pm 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 09, 2012 2:17 pm
Posty: 2955
Lokalizacja: Kraków
Faktycznie fajnie zmontowany ten filmik. Z czego najbardziej podoba mi się wjechanie na pełnej i zwolnienie w pewnym momencie. Jednak z czasem to również przeszkadza, bo cały czas to samo. W dodatku HDR jest tragiczny. Nie podoba mi się wcale. Reszta spoko!

Co do samego 4K to nie tylko chodzi o pojemność. Przede wszystkim trzeba mieć sprzęt, który pozwoli na ciągłe nagrywanie w takim formacie. Na pewno takie są, jednak pytanie ile kosztuje taki sprzęt. W przypadku telefonu, gopro, wszystko pięknie ładnie, ale nagrywanie powoduje nagrzewanie się urządzenia a w końcu jego przegrzanie i wyłączenie się. Do tego jeśli już mówimy o zajętości miejsca na karcie pamięci/ dysku zewnętrznym to trzeba pamiętać, że nie dość, że takie urządzenie musi być pojemne to jeszcze szybkie. Pewnie, żeby wszystko pewnie działało to trzeba mieć kartę z MINIMUM realnym zapisem 45MB/s. Jak wiadomo a przynajmniej jak wiedza posiadacze kart microSD, to co podaje producent na pudełku a to co jest w rzeczywistości to dwie różne rzeczy.
Mało jest kart, które potrafią na całej powierzchni karty nie spaść poniżej tego minimum. Oczywiście cena za taką kartę też jest wyższa.

Wszystko sprowadza się do tego, co chcemy osiągnąć i jak bardzo nas to jara, bo przecież do nagrania w przerwie na jedzenie filmiku, takiego jak ja, nie trzeba specjalnie profesjonalnego sprzętu a na dobrą sprawę wystarczy "średniej" klasy telefon z w miarę dobrą optyką, dużo pomysłów w głowie i trialowa wersja jakiegoś programu do obróbki video :)

_________________
blog | 500px

"W warunkach normalnych najwięcej pomaga technika. Natomiast w sytuacjach wyjątkowych najważniejszy jest hart ducha." - Walter Bonatti


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pt paź 17, 2014 12:49 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): N paź 23, 2005 9:18 pm
Posty: 2012
Co do formatu 4 K to wystarczy karta 64 GB lub 128 GB. Ceny tych kart spadają np. 128 GB już za 300 zł a rok temu ponad 5 stów kosztowała. Sandisk wprowadził też karty 256 i 512 GB w tym roku. Także Lexar ma karty 256 GB a to już naprawdę dużo miejsca. Karta 64 GB pozwala nagrać ponad 1,5 h filmu kamerą Sony ax100 w 4K format XAVCs. Także cena tej kamery istotnie spadła z ponad 9000 pln w 2013 roku do obecnych 7 tys. złotych. Cenę winduje w górę oczywiście świetna optyka Zeissa. Za ta cene są już wbudowane filtry dolnoprzepustowe i 3 formaty nagrywania + dobrej jakości zdjęcia i duża matryca czy używalne ISO 6400 i +30dB . tanie 4 K oferuje też Panasonic fz1000 ale kosztem jedynie 25p i formatu mp4 .


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pt paź 17, 2014 1:09 pm 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 09, 2012 2:17 pm
Posty: 2955
Lokalizacja: Kraków
Dżejkob. Idąc tym tropem wystarczy 4GB. Pytanie na jak długo wystarczy?
Do kilku minut? Zgoda. Do dłuższego filmu, z którego coś można wyciąć? Tutaj już różnie może być. Wszystko zależy od tego, kto wszystko skleja do kupy i jak sprawnie/dobrze posługuje się sprzętem.

Jednak masz rację. Przy cenie 9 tys za kamerę 300zł za kartę to nie dużo :)

_________________
blog | 500px

"W warunkach normalnych najwięcej pomaga technika. Natomiast w sytuacjach wyjątkowych najważniejszy jest hart ducha." - Walter Bonatti


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N paź 19, 2014 1:12 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): N mar 09, 2014 2:19 pm
Posty: 2362
Wszystko idzie do przodu i 4K to już tylko kwestia czasu aż stanie się standardem. Na razie to jeszcze droga zabawa. Nic nie wspominaliśmy o komputerze do obróbki bo na byle czym się tego nie zrobi komfortowo. Przy kilkuminutowym filmiku może być kilkaset GB materiału który trzeba trzymać w pamięci. Najlepiej wyposażyć się w duży dysk SSD. Porządna płyta główna, szybki wielowątkowy procesor i porządna karta graficzna (te ostatnio drastycznie potaniały bo nVidia wypuściła nową serię). Taka uboga konfiguracja to następne kilka a przyzwoita nawet kilkanaście tys.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn paź 20, 2014 7:06 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt wrz 05, 2008 6:33 pm
Posty: 3822
Lokalizacja: Bukowina Tatrzańska
Fakt ja w niedziele nagrywałem w 4k GoPro3 film 23 minuty miał blisko 58GB
Czekam na GoPro4 zobaczymy co ta kamera potrafi. Full HD 120 klatek na sekundę :) 4K 30 klatek/s

_________________
www.rafalraczynski.com.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn paź 20, 2014 8:30 pm 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So wrz 17, 2011 5:28 pm
Posty: 1479
Lokalizacja: Kraków NH
raffi79. napisał(a):
Full HD 120 klatek na sekundę


Akurat to od dawna ma Sony. Do kręcenia w zwolnionym tempie fajna sprawa. Bardziej jestem ciekawy jak jakościowo kręci ta budżetowa wersja GoPro.

A tak w ogóle, to czego używacie do składania tajmlapsów?

_________________
"Ludzie przeważnie nie są źli. Po prostu czasem dają się porwać jakiejś idei"
Moje pstryki


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn paź 20, 2014 8:39 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt wrz 05, 2008 6:33 pm
Posty: 3822
Lokalizacja: Bukowina Tatrzańska
Krzysiek1980 napisał(a):
Akurat to od dawna ma Sony


Miałem Sony i szczerze do GoPro lekko sie umywa z jakością ;]

_________________
www.rafalraczynski.com.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn paź 20, 2014 8:47 pm 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So wrz 17, 2011 5:28 pm
Posty: 1479
Lokalizacja: Kraków NH
Też miałem i jakoś po dwóch dniach leciałem wymienić na Go :mrgreen: Jedynym plusem była bateria. Tu faktycznie trzymała dwa razy dłużej niż black+.

_________________
"Ludzie przeważnie nie są źli. Po prostu czasem dają się porwać jakiejś idei"
Moje pstryki


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn paź 20, 2014 9:15 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt wrz 05, 2008 6:33 pm
Posty: 3822
Lokalizacja: Bukowina Tatrzańska
Krzysiek1980 napisał(a):
dwa razy dłużej niż black+.



Bateria to zmora wszystkich urządzeń.

23X GoPro4 ma premierę w Polsce. Zobaczymy co pokarze :)

_________________
www.rafalraczynski.com.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn paź 20, 2014 10:00 pm 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 09, 2012 2:17 pm
Posty: 2955
Lokalizacja: Kraków
Ja do filmów używam Adobe Premiere. Jednak tylko dlatego, że używałem już tego kiedyś i mi przypasowało.
Łatwe w obsłudze. Bez zbędnych fajerwerków.

_________________
blog | 500px

"W warunkach normalnych najwięcej pomaga technika. Natomiast w sytuacjach wyjątkowych najważniejszy jest hart ducha." - Walter Bonatti


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn paź 20, 2014 10:34 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): N mar 09, 2014 2:19 pm
Posty: 2362
m__s napisał(a):
Ja do filmów używam Adobe Premiere. Jednak tylko dlatego, że używałem już tego kiedyś i mi przypasowało.
Łatwe w obsłudze. Bez zbędnych fajerwerków.


Ja używałem do tej pory Windows Movie Maker i jest to gówniany soft. Można coś w tym zrobić ale trzeba się mocno naklikać.
Kupiłem niedawno również Premiera ale w wersji Elements bo pełna to wydatek kilku tys zł i jest dedykowana do profesjonalnych zastosowań. W Elements do amatorskiego montażu funkcji i bajerów jest chyba aż za dużo. Jakiś miesiąc temu bawiłem się z synkiem w kręcenie filmiku i w godzinkę zmontowałem na tym sofcie coś takiego:

niby tylko jeden rodzaj efektu ale z dopasowaniem tępa i dźwięku było troszkę zabawy.
Narzędzi jest tam naprawdę dużo i fajne jest to, że praktycznie wszystkie parametry można zrobić zmienne w czasie, ale slow motion nie wiedzieć czemu już nie :(


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt paź 21, 2014 6:37 am 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt wrz 05, 2008 6:33 pm
Posty: 3822
Lokalizacja: Bukowina Tatrzańska
m__s napisał(a):
filmów używam Adobe Premiere



Ja używam Video Corel Studio X7
Dziesiątki kombinacji z klipami :) Najlepsza jest instrukcja do programu blisko 200stron :mrgreen:

_________________
www.rafalraczynski.com.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt paź 21, 2014 8:55 am 
Kombatant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt sty 25, 2013 5:08 pm
Posty: 626
Lokalizacja: Koluszki
raffi79. napisał(a):
23X GoPro4 ma premierę w Polsce. Zobaczymy co pokarze :)


W ubiegłym tygodniu w Saturnie były do kupienia wersje Black i Silver juz.

_________________
https://www.flickr.com/photos/156235994@N06/albums


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt paź 21, 2014 8:59 am 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 09, 2012 2:17 pm
Posty: 2955
Lokalizacja: Kraków
raffi79. napisał(a):
m__s napisał(a):
filmów używam Adobe Premiere



Ja używam Video Corel Studio X7
Dziesiątki kombinacji z klipami :) Najlepsza jest instrukcja do programu blisko 200stron :mrgreen:

Nawet nie wiedziałem, że Corel ma soft do obróbki wideo :)

Zależy w sumie co kto robi, bo na dobrą sprawę przy zwykłym montażu wystarczy soft od GoPro.

_________________
blog | 500px

"W warunkach normalnych najwięcej pomaga technika. Natomiast w sytuacjach wyjątkowych najważniejszy jest hart ducha." - Walter Bonatti


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt paź 21, 2014 11:05 am 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt wrz 05, 2008 6:33 pm
Posty: 3822
Lokalizacja: Bukowina Tatrzańska
velka napisał(a):
Saturnie były do kupienia wersje Black i Silver juz.



Raczej nie ma szans aby była to 4
Sprawdzałem na stronie Saturna i nie mają jeszcze tej kamery.
Większość sklepów ma już wrzucone na stronki swoje ale wysyłka po 24X
Ja kupowałem u dystrybutora na PL i od razu przyszła odpowiedź "Zamówienie przyjęte termin dostawy po 24X"


m__s napisał(a):
że Corel ma soft do obróbki wideo


Wiele fajnych funkcji.
Obecnie jest wersja 30 dniowa :)

_________________
www.rafalraczynski.com.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt paź 21, 2014 11:22 am 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): N mar 09, 2014 2:19 pm
Posty: 2362
raffi79. napisał(a):
Raczej nie ma szans aby była to 4


ja widziałem na allegro w dwa dni po światowej premierze, nie pytałem ale w opisie aukcji była dostawa w 24h,
tutaj masz podobnego linka:
http://allegro.pl/gopro-hero-4-black-kamera-gopro-4-dostawa-w-24h-i4710022303.html

ludzie na własną rękę mogą ściągać na handel


raffi79. napisał(a):
Najlepsza jest instrukcja do programu blisko 200stron :mrgreen:

to dużo czy mało wg Ciebie ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt paź 21, 2014 11:36 am 
Kombatant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt sty 25, 2013 5:08 pm
Posty: 626
Lokalizacja: Koluszki
raffi79. napisał(a):

Raczej nie ma szans aby była to 4
Sprawdzałem na stronie Saturna i nie mają jeszcze tej kamery.
Większość sklepów ma już wrzucone na stronki swoje ale wysyłka po 24X
Ja kupowałem u dystrybutora na PL i od razu przyszła odpowiedź "Zamówienie przyjęte termin dostawy po 24X"


Raczej to była 4, bo widziałem na własne oczy i rozmawiałem o niej ze sprzedawcą. :wink:

_________________
https://www.flickr.com/photos/156235994@N06/albums


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt paź 21, 2014 4:57 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt wrz 05, 2008 6:33 pm
Posty: 3822
Lokalizacja: Bukowina Tatrzańska
krank1 napisał(a):


Jeśli ściagają z USA nie ma gwarancji w PL i jest problem.
Pamietam jak było z wersja 3 wydali oświadczenie że wszystkie kamery kupione poza UE nie mają gwarancji.

krank1 napisał(a):
to dużo czy mało wg Ciebie ?


Wg mnie dużo.

velka napisał(a):
Raczej to była 4,



Dzwoniłem do centrali upewnić się. Nie mają 4.

_________________
www.rafalraczynski.com.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt paź 21, 2014 5:29 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): N mar 09, 2014 2:19 pm
Posty: 2362
raffi79. napisał(a):
Wg mnie dużo.

Nie znam się na programach do obróbki filmów ale jak widzę mnogość funkcji w pełnym Premierze lub AfterEffects to stawiałbym na tysiące stron w przypadku podręcznika popartego przykładami i opisami praktycznych technik.
W robocie od ponad dziesięciu lat używam dość rozbudowanego programu do którego posiadam kilka lub kilkanaście tysięcy stron opracowań tylko do modułów jakich używam :)

Te kolorowe fotki, które zamieszczasz w pogodzie podejrzewam są z programu typu CFD, który też jest niezłym kombajnem do opanowania i instrukcje obsługi muszą być opasłe.
BTW, masz do niego dostęp, czy korzystacie jedynie z gotowych wyników ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt paź 21, 2014 5:34 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt wrz 05, 2008 6:33 pm
Posty: 3822
Lokalizacja: Bukowina Tatrzańska
krank1 napisał(a):
BTW, masz do niego dostęp


Mam dostęp :)


Masz racje co do opracowań :)

_________________
www.rafalraczynski.com.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt paź 21, 2014 7:15 pm 
Kombatant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt sty 25, 2013 5:08 pm
Posty: 626
Lokalizacja: Koluszki
raffi79. napisał(a):
velka napisał(a):
Raczej to była 4,



Dzwoniłem do centrali upewnić się. Nie mają 4.


Czyli mam schizofremie :D Jutro specjalnie podejdę do Saturna i Ci zdjęcie zrobię. Jak coś to dzwoń do Saturna w łódzkiej Manufakturze. :wink:

_________________
https://www.flickr.com/photos/156235994@N06/albums


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Śr paź 22, 2014 5:55 am 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt wrz 05, 2008 6:33 pm
Posty: 3822
Lokalizacja: Bukowina Tatrzańska
velka napisał(a):
ak coś to dzwoń do Saturna w łódzkiej Manufakturze


Dzwoniłem wczoraj. Fakt mają 4 ale wersje Silver. Black nie mają po 23X

_________________
www.rafalraczynski.com.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Śr paź 22, 2014 9:31 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): N mar 09, 2014 2:19 pm
Posty: 2362
velka napisał(a):
Dzwoniłem wczoraj. Fakt mają 4 ale wersje Silver. Black nie mają po 23X

Ja byłem dzisiaj i z tego co mówił sprzedawca to mieli jeden egzemplarz silver. Na ten moment zamówili kilka szt silver i black, kiedy przyjdą nie wiedział.

Mają też Phantoma2. Od jedynki różni się automatyczną stabilizacją kamerki na przechyłach. Cena za takiego drona około 3500 zł :| Jedynka kosztuje 1600 zł mniej. Ma ktoś doświadczenia z tą stabilizacją? Warto za to płacić ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Cz paź 23, 2014 11:13 am 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt wrz 05, 2008 6:33 pm
Posty: 3822
Lokalizacja: Bukowina Tatrzańska
krank1 napisał(a):
Ja byłem dzisiaj i z tego co mówił sprzedawca to mieli jeden egzemplarz silver. Na ten moment zamówili kilka szt silver i black, kiedy przyjdą nie wiedział.


Tak dokładnie. Obecnie w PL nie ma wersji 4 Black /oczywiście pisze o sklepach autoryzowanych/ Pierwsze dostawy w PL pojawią się po 3 Listopada.
Wszystkie kamery sprzedawane na Allegro nie mają gwarancji w PL.


krank1 napisał(a):
Jedynka kosztuje 1600 zł mniej. Ma ktoś doświadczenia z tą stabilizacją? Warto za to płacić ?



Tak olbrzymia różnica. Kolega ma 1 i jest nie zadowolony. Używam 2 z Gimbalem Zenmuse H3-3D i jest rewelka.
Jedyna wada to krótki lot max 20-25 minut. Wznieśliśmy drona prawie na 900m nad powierzchnie ziemi.

_________________
www.rafalraczynski.com.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Cz paź 23, 2014 11:41 am 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 09, 2012 2:17 pm
Posty: 2955
Lokalizacja: Kraków
Stabilizacja się przydaje. Lepiej mieć niż nie mieć.

_________________
blog | 500px

"W warunkach normalnych najwięcej pomaga technika. Natomiast w sytuacjach wyjątkowych najważniejszy jest hart ducha." - Walter Bonatti


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Cz paź 30, 2014 1:06 pm 
Przypadek beznadziejny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 09, 2012 2:17 pm
Posty: 2955
Lokalizacja: Kraków
Coś na czasie odnośnie szyn do timelapse :-)

http://fotoblogia.pl/552,zrob-to-sam-slider

_________________
blog | 500px

"W warunkach normalnych najwięcej pomaga technika. Natomiast w sytuacjach wyjątkowych najważniejszy jest hart ducha." - Walter Bonatti


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pt paź 31, 2014 9:15 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): N mar 09, 2014 2:19 pm
Posty: 2362
m__s napisał(a):
Coś na czasie odnośnie szyn do timelapse :-)

http://fotoblogia.pl/552,zrob-to-sam-slider

Prawie jak Słodowy, napęd w takich szynach to też fajna rzecz :!:


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pt paź 31, 2014 9:39 pm 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So wrz 17, 2011 5:28 pm
Posty: 1479
Lokalizacja: Kraków NH
I znów Ikea!

_________________
"Ludzie przeważnie nie są źli. Po prostu czasem dają się porwać jakiejś idei"
Moje pstryki


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N lis 02, 2014 9:52 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): N mar 09, 2014 2:19 pm
Posty: 2362
http://m.onet.pl/gadzety/gry,6cbwn
60 fps w youtube


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL