Stworzyłem dwie nowe tegoroczne panoramy. Jeszcze nieopisane, ale zajmę się tym w wolnej chwili. Obydwie lepiłem z około 60 zdjęć. Niestety nasz styl łażenia po Tatrach , poza wyjątkami, wymusza króciutkie pobyty na szczytach, więc walę wszystko na auto z ręki, najczęściej pod poziome słońce (bo jakoś często koło ósmej rano się meldujemy) i potem same problemy. Zresztą nie chce mi się bawić aparatem, wolę sobie popatrzeć
czyli robię te panoramy tak, jak się panoram robić nie powinno, jeśli z krzywej tonalnej nie chce się potem robić freestylowego toru narciarskiego, albo, co gorzej, skoczni na Krokwi.
I jeszcze jedno, panorama z Niżnich jest o tyle nietypowa, ze wszystkiego tego nie zobaczy się ze szczytu na raz, gdyż ten jest rozległy i płaski. (chyba, ze wniesie się wysoką drabinę). Zdjęcia do dołów robiłem obchodząc szczyt dookoła, co nie ułatwiło mi zadania w lepieniu panoramy
PANORAMA Z CUBRYNY - PEŁEN ROZMIAR 30.000 pks.PANORAMA Z NIŻNICH RYSÓW - PEŁEN ROZMIAR 30.000 pks.Pozostałe panoramy, a i powyższe wkrótce, opisane, na
http://dagomar.eu