No właśnie Ola - uderzyłaś w sedno. Też sądziłem kiedyś, że imageshack będzie wieczny i darmowy, choć z drugiej strony logika nakazywała myśleć, że trudno gromadzić w nieskończoność i za darmo zdjęcia użytkowników, których jest przecież setki milionów. Oczywiście myślałem o blogu czy stronie www, ale zawsze jest coś ważniejszego i wiecznie brakuje czasu. Takie własne relacje traktowałem jako swoisty pamiętnik, do którego można w każdej chwili zajrzeć. Druga sprawa jeżdżę w góry z różnymi grupami, gdzie rozmawiamy o miejscach które udało się odwiedzić. Jak ktoś jest wyjątkowo zainteresowany tematem to nic prostszego jak wysłać mu link do relacji. A potem się okazuje, że to tylko tekst z dziwnymi ikonkami pośrodku. Nie chodzi mi o samo magazynowanie zdjęć ale właśnie o te relacje by przetrwały próbę czasu i aby można było do nich wracać w dowolnej chwili. Zresztą nie tylko swoich, innych użytkowników również. Zimą jak było trochę więcej czasu kilka relacji przerzuciłem na żywca do worda z wklejaniem zdjęć we właściwych miejscach. Czasami wychodziło tego po kilkadziesiąt stron, ale przynajmniej wiem, że mi te zdjęcia już stamtąd nie znikną. Choć to bardziej wtedy wygląda jak gazetka szkolna niż forumowa relacja
.
Najpewniejszy na chwilę obecną (poza trwałymi nośnikami rzecz jasna) wydaje się byś dysk google.
Próbowałem postępować zgodnie z instrukcjami Maćka, ale wszystko co uzyskałem to link do zdjęcia.
Zatem relacja wyglądałaby jako ciąg tekstu poszatkowany linkami do zdjęć. No nie do końca o to mi chodzi.
Chciałbym aby w relacjach były zdjęcia w pełnych rozmiarach. Może coś robię nie tak...