Zaczne od tego, ze mysle podobnie jak Hwyhobo i Tomek... Moze i jest sporo tego typu ("poradzcie gdzie isc z..") tematow, ale wydaje mi się, ze lepiej aby zapytali, niz obudzili się w "trampkach zimą na Swinicy"... a na tego typu pytania niech odpowiadają Ci, ktorzy chca i nie bedzie problemu... Przeciez nikt z Gosci nie zadaje pytanie - Franek powiedz mi co mam robic... Pytanie jest bezosobowe... Moze i niektorzy nie szukaja gdzie indziej, a moze szukaja, ale trafiając na to forum i widzac poziom jaki byl dotychczas - pytaja, bo maja nadzieje,ze dostaną rzetelna informacje? Jasne - o wszystkim mozna podyskutowac, kazdy ma prawo sie wypowiedziec, tylko po co od razu taka burza? To, co wyroznialo zawsze to forum wg mnie to przychylnosc Forumowiczow do ludzi nowych i gosci - mam nadzieje,ze to sie nie zmieni...
A teraz do Strzałeczki...Skoro nie bylas tylko na Kozim, to rozumiem,ze pozostale odcinki Orlej masz "zrobione" z obu stron?nie wspominajac o Chlopku, Rysach itp..

Jesli chodzi o Czerwone, to jak najbardziej, choc nie jestem pewien tego Koscielca z wyciaczką... Moze lepiej przejsc sie do Piątki Roztoką a stamtąd np przez Szpiglasowa do MOka i wrocic? Albo przez Kuznice-Boczan-Murowaniec-Krzyzne do 5ki i zejsc Roztoki na Palenice... Albo Grzes,Rakon,Wolowiec w Zachodnich... Wszystko zalezy od tego kiedy chcesz jechac, bo tego akurat nie doczytałem (nie zauwazylem terminu wyjazdu w poscie) i ile osob bedzie szlo z Toba w wyzsze partie gor... Jesli jest to wycieczka zorganizowana,to pomyslcie o przewodniku, bo chyba nawet jest taki obowiazek...(przynajmniej kiedys byl,ale nie pamietam dokladnie przepisu)
Jesli chodzi o emerytow i ogolnie osoby o slabszej kondycji, to przychylam sie do tego co napisal m.in. Tomek - MOko,z Wierch Poronca na Rusinowa Polane i Wiktorowki, na Kalatowki, Dolinki Koscieliska i Chocholowska, albo Strazyska z wodospadem...Przy dobrej pogodzie i kondycji zwiedzajacych moznaby sie chyba pokusic o dluzsza i trudniejsza trase (jak dla emerytow rzecz jasna) np. Kuznice-Boczan-Murowaniec-Czarny Staw Gasienicowy (powrot ta sama droga) -ale tylko jesli juz nie bedzie sniegu gdy pojedziecie... Jesli wycieczka ma odbyc sie niedlugo - w Chocholowskiej moze zalapiecie sie na krokusy... no i pamietaj o tym, ze w Tatrach obecnie wciaz jest snieg...wiec adidaski - nawet w dolinkach moga byc przeklenstwem gdy woda z roztopionego na szlaku sniegu bedzie sie przelewac...Widzialem na poczatku kwietnia taka wycieczke w Chocholowskiej... Dziewczyny wykrecaly na polanie skarpetki i wylewaly wode z adidasow i innych tego typu butow...pewnie nikt ich nie uprzedzil,ze w Tatrach wciaz panuje zima.
Pozdrawiam

i zycze udanego wyjazdu
ps. zajrzyj do dzialu Fotografia na forum i zobacz fotki ludzi z ostatnich wyjazdow-bedziesz widziala czego sie obecnie spodziewac (warunki)