Forum portalu turystyka-gorska.pl

Wszystko o górach
relacje na mapie
Regulamin forum


Teraz jest So sty 20, 2018 4:06 am

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt lip 27, 2010 3:59 pm 
Swój

Dołączył(a): Pn cze 11, 2007 4:05 pm
Posty: 50
Lokalizacja: Lublin
Witam!
W piątek wyruszamy do Zakopanego, myślę że taki wątek może się przydać, ostatnio podróż z Lublina do Zakopanego trwała 10 godzin w tym 6 na ostatnim odcinku 100km do Zakopanego :), jak wygląda trasa dojazdowa czyli sytuacja na zakopiance tzn odcinek Zakopane -Kraków, a może ktoś z was ma wiadomości o utrudnieniach na odcinku Tarnobrzeg-Nowy Sącz- Zakopane bo tędy biegnie alternatywna droga. W rabce coś się dzieje słyszałem coś w radiu ale bez konkretów
pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 27, 2010 4:38 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr cze 20, 2007 5:51 pm
Posty: 8291
Lokalizacja: Stara Chójnica
jerrik1 napisał(a):
Tarnobrzeg-Nowy Sącz- Zakopane

Tarnobrzeg - Nowy Sącz to jest ogólnie kicha, z doświadczenia nie radzę, chyba że w nocy. Lepiej pojechać na Kraków i później, przebić się przez Niepołomice na Wieliczkę i dalej na Dobczyce (na wylocie Zakopianki z Krakowa remont, to jak zwykle w piątek będzie spory korek). Dalej możesz jechać do Myślenic, ale w Klikuszowej, na remontowanym od roku moście, uszczęśliwiono kierowców wahadełkiem, to może lepiej pojechać na Kasinę i przez Mszanę do Rabki, trochę dalej, ale powinno być w miarę spokojnie.

_________________
"Proszę państwa do wykonania zdrajcy potrzebny nam będzie europoseł Platformy Obywatelskiej i trochę Euro."


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 27, 2010 5:13 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt wrz 05, 2008 6:33 pm
Posty: 3822
Lokalizacja: Bukowina Tatrzańska
golanmac napisał(a):
Lepiej pojechać na Kraków i później, przebić się przez Niepołomice na Wieliczkę i dalej na Dobczyce


Kurdek jakie koło. Zresztą droga na Dobczyce jest zamknięta. Pomiędzy Dobczycami a Myślenicami trwa remont 967 3 wahadła na każdym po 4minuty.

Wg mnie najlepiej na Tarnów E4 do Łapczycy później na Myślenice ale w Gdowie skręcasz na Tymową /droga na Dobczyce zamknięta po powodzi/
przejeżdżasz Rabę i skręcasz w prawo na Stadniki. Jedziesz objazdem dojeżdżasz drogi 964 z Dobczyc na Kasinę Wielką. Wjeżdżasz na drogę 28 do Mszany skręcasz na Rabka/Wadowice.
Dojeżdżasz do Rabki w skręcasz w ulicę Sądecką przejeżdżasz rz.Rabę skręcasz w Kilińskiego i jesteś na zakopiance i dalej już na Zakopane.


Obrazek

Droga sprawdzona przez mnie. Zresztą mieszkam niedaleko
:mrgreen:

_________________
www.rafalraczynski.com.pl


Ostatnio edytowano Wt lip 27, 2010 5:19 pm przez raffi79., łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 27, 2010 5:15 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): Cz wrz 24, 2009 4:46 pm
Posty: 1702
jeśli chodzi o odcinek Nowy Sącz-Szaflary(bo tam spotyka się ta droga z Zakopianką) bez żadnych utrudnień i korków.Ta droga zajmuje mi zazwyczaj w godzinach porannych 1h 15 min.

Ale Raffi79 zaproponował w Twoim wypadku dość dobre rozwiązanie.

_________________
"Sukces-jeśli go osiągamy-to tylko pewien dar.Ostatecznym celem jest poczucie pełni i samoświadomość"
Steve House


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 27, 2010 5:28 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): Śr sty 20, 2010 3:38 pm
Posty: 1827
Lokalizacja: Wolne Miasto Nowa Huta
Jak będziesz jechał rano to zajedziesz bez żadnych problemów i objazdów. 5h powinno wystarczyć.

_________________
Moje Tatry

Życie jest piękne. To ludzie są pojebani.

"Słabe stopnie są jak puszczalska dziewczyna. Jak im zaufasz to ci dadzą, a jak nie, to będą częściej zdradzały." - Mechanior


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 27, 2010 5:33 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt wrz 05, 2008 6:33 pm
Posty: 3822
Lokalizacja: Bukowina Tatrzańska
Zapomniałem o najważniejszej rzeczy.

W Klikuszowej wprowadzono ruch wahadłowy. Tworzą się gigantyczne korki.

Czas przejazdu na odcinku Poronin-Skomielna czy Skomielna-Poronin /40km/ dochodzi od godzin przedpołudniowych do 100min

Obrazek


Więc polecam w Rabce nie skręcać na Zakopianke tylko jechać przez 958 przez Rabę Wyżną na Czarny Dunajec i dalej na Zakopane.


:mrgreen:

_________________
www.rafalraczynski.com.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 27, 2010 5:36 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): Śr sty 20, 2010 3:38 pm
Posty: 1827
Lokalizacja: Wolne Miasto Nowa Huta
Kurde jak to się szybko zmienia wszystko :D A jeszcze w piątek nie było problemów...

_________________
Moje Tatry

Życie jest piękne. To ludzie są pojebani.

"Słabe stopnie są jak puszczalska dziewczyna. Jak im zaufasz to ci dadzą, a jak nie, to będą częściej zdradzały." - Mechanior


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 27, 2010 5:50 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr cze 20, 2007 5:51 pm
Posty: 8291
Lokalizacja: Stara Chójnica
raffi79. napisał(a):
Kurdek jakie koło. Zresztą droga na Dobczyce jest zamknięta. Pomiędzy Dobczycami a Myślenicami trwa remont 967 3 wahadła na każdym po 4minuty.

Nie jeździłem dawno przez Dobczyce, to może i tak
Ja w każdym bądź razie, drogi z Lublina przez Tarnów i Sącz nie polecam. Krócej (czasowo) jeśli wyjdzie, to niewiele, a przyjedziesz bardziej ....any, niż gdybyś stał w korku na Zakopiance.

_________________
"Proszę państwa do wykonania zdrajcy potrzebny nam będzie europoseł Platformy Obywatelskiej i trochę Euro."


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 27, 2010 6:45 pm 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lis 02, 2006 9:25 pm
Posty: 880
raffi79. napisał(a):
Zapomniałem o najważniejszej rzeczy.

W Klikuszowej wprowadzono ruch wahadłowy. Tworzą się gigantyczne korki.


no wlasnie, to bedzie waskie gardlo, ale czy obawiac sie innych miejsc ? to miejsce mijamy przez rabe wyzna, pieniazkowice, cz-dunajec, ew przez jablonke (tylko tam to juz - po co ?)

imho NIE MA SIE CO OBAWIAC odcinka lubien krakow, z krakowa wyjazd do w najgorszym wypadku 15-20 minut, wjazd - ktos pisal ze czasem nawet 40 minut, ja ostatnio jechalem z krakowa w niedziele wieczor (czyli kiedy jest ruch powrotny na krakow) i korek byl moze 100-200 metrow wiekszy niz zwykle (czyli za ostatni zakret przed krakowem)

problemem zostaje skomielna (motyla noga czy w tym kraju tak trudno postawic jakis wideo czujnik lub nawet na stale zmienic dlugosci zmian swiatel aby zakopianka byla priorytetem ???), ale jakis czas temu stalem od lubnia i tez nie bylo to wiecej niz 20-30 minut

_________________
photolife | panoramki


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 27, 2010 6:52 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn mar 05, 2007 8:49 pm
Posty: 6292
Lokalizacja: Kraków
Jak wracałem w niedzielę ok 17-18 do Krakowa, to korek w stronę Krakowa zaczynał się w Mogilanach przy Mc'Donaldzie.
Z informacji z CB - około godziny stania.
Oczywiście nie sprawdzałem tylko objeżdżałem przez Radziszów.

A w Klikuszowej też się korkowało mimo, że ruchu wahadłowego jeszcze nie było. Co jest swego rodzaju fenomenem. Każdy dojeżdżał do remontowanego mostu z prędkością 20 km/h mając przed sobą kilkaset metrów wolnej przestrzeni bez samochodów.
Nie było tam żadnego czynnika generującego korek, poza nieudolnymi kierowcami.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 27, 2010 7:02 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt wrz 05, 2008 6:33 pm
Posty: 3822
Lokalizacja: Bukowina Tatrzańska
Rohu napisał(a):
A w Klikuszowej też się korkowało mimo


Tam jest bardzo dziwne zjawisko.

Wg mnie główną z przyczyn korków jest po prawej stronie zanim zjedzie się do mostu, butik sprzedający oscypki i pluszaki. Tam się korkuje kiedy nawet nie było remontu.

_________________
www.rafalraczynski.com.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 27, 2010 11:34 pm 
Nowy

Dołączył(a): Pt lip 23, 2010 2:54 pm
Posty: 8
Ja jechałem dzisiaj (wtorek 27.07) klasycznie z Krakowa do Zakopanego. Zakopianka pochłonęła 3 godz z czego 1h na obiad, a 2 godz tylko dlatego, że był taki deszcz i tyle wypadków, że połowę trasy jechałem 60km/h. Nie uświadczyłem większych zatorów, aczkolwiek był to wtorek, może dlatego. Remont mostu w Kilkuszowej przejechałem w pierwszym rzucie. Dodam, że na Zakopiankę wjechałem koło 18, a w Zakopanem zameldowałem się chwilę po 21.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 28, 2010 4:46 am 
Swój
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt cze 20, 2008 1:23 am
Posty: 30
Lokalizacja: Dobczyce
Cytuj:
Pomiędzy Dobczycami a Myślenicami trwa remont 967 3 wahadła na każdym po 4minuty.

Wcześnie rano, wieczorem i w nocy - w ciągu dnia bywa, że staje się nawet 5 razy :?
Trzeba też uważać, żeby nie jechać na pamięć. Dzisiaj jeden gość nie zważając na konieczność zmiany pasa, dziarsko zaparkował brykę pośrodku hałdy kamieni na odcinku wyłączonym z ruchu :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 28, 2010 7:58 am 
Swój

Dołączył(a): Pn cze 11, 2007 4:05 pm
Posty: 50
Lokalizacja: Lublin
Dzięki za podpowiedź, rozważam chyba klasyczną drogę Lublin Kraków zakopianka, tylko wyruszymy o 4 ażeby wyjeżdżać z Krakowa koło 8-9 , nie chce komplikować trasy bo moja Pani ma prowadzić ;) , ale ciekawa jest i opcja raffiego


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 28, 2010 8:24 am 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr cze 20, 2007 5:51 pm
Posty: 8291
Lokalizacja: Stara Chójnica
jerrik1 napisał(a):
ale ciekawa jest i opcja raffiego

Owszem, jeśli się jedzie 100km, ale jak masz do przejechania 400km, to jakoś nie jest już tak fajnie, pól drogi męczyć się z tirami i koleinami, a drugie pół z ciasnymi i krętymi drogami.

_________________
"Proszę państwa do wykonania zdrajcy potrzebny nam będzie europoseł Platformy Obywatelskiej i trochę Euro."


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 28, 2010 11:19 am 
Nowy

Dołączył(a): Pn lip 05, 2010 1:20 pm
Posty: 8
Lokalizacja: Lublin
Cytuj:
klasyczną drogę Lublin Kraków zakopianka

Zobacz sobie, gdzie są remonty dróg:
krajowych
wojewódzkich w woj. małopolskim
wojewódzkich w podkarpackim
wojewódzkich w świętokrzyskim

I tak np. na drodze Lublin - Sandomierz - Mielec - Lisia Góra - Tarnów - Nowy Sącz - Krościenko - Zakopane jest remont mostu w Annopolu z ruchem wahadłowym plus wahadła w Krościenku i Harklowej. Przez Dębicę gorzej, bo do Pilzna jest kilkanaście km remontu, na co jak zwykle nakłada się duży ruch.
Z kolei jeśli chcesz jechać na Kraków wzdłuż Wisły przez Połaniec, to do Krakowa będziesz miał prawie 20 km remontów, w tym w 4 miejscach ruch wahadłowy - można to ewentualnie omijać przez Opatów, Staszów i Stopnicę. Dalej na zakopiance Libertów, no i Klikuszowa, którą można ominąć przez Czarny Dunajec.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 28, 2010 11:34 am 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr cze 20, 2007 5:51 pm
Posty: 8291
Lokalizacja: Stara Chójnica
Sakul napisał(a):
Z kolei jeśli chcesz jechać na Kraków wzdłuż Wisły przez Połaniec, to do Krakowa będziesz miał prawie 20 km remontów, w tym w 4 miejscach ruch wahadłowy

Spokojnie, nie ma co straszyć. Trasę Lublin - Kraków z racji zawodowych i prywatnych, pokonuję dość regularnie. Wahadła są dwa, jedno na moście w Annopolu, drugie w od kilku lat remontowanym Połańcu. Po za tym w remoncie są dwa mostki, ale nie ma tam wahadeł, tylko z boku wykonane objazdy. Inne remonty, praktycznie nie powodują większych utrudnień (czasem trzeba minąć koparkę pogłębiającą rowy) Oba wahadła idą sprawnie, zwłaszcza jak się jedzie w godzinach szczytu.
Różnica, pomiędzy drogą z Sandomierza na Kraków a na Tarnów jest zasadnicza - jakość drogi, ilość terenów zabudowanych oraz liczba ciężarówek na trasie. Z kolei wspominana wcześniej czwórka na odcinku Rzeszów - Kraków, to kanał i syf jakich nawet w tym kraju mało, bywało że z Krakowa do Rzeszowa jechałem dłużej niż z Krakowa do Lublina.

_________________
"Proszę państwa do wykonania zdrajcy potrzebny nam będzie europoseł Platformy Obywatelskiej i trochę Euro."


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 28, 2010 12:04 pm 
Nowy

Dołączył(a): Pn lip 05, 2010 1:20 pm
Posty: 8
Lokalizacja: Lublin
Skoro ruch wahadłowy jest tylko w dwóch miejscach, to nie jest tak źle. Na stronie GDDKiA podają, że te remonty niedawno się rozpoczęły, więc sądząc po polskim tempie prac, pewnie zdążyli tylko zacząć kopać rowy.

Cytuj:
Trasę Lublin - Kraków z racji zawodowych i prywatnych, pokonuję dość regularnie

Jechałeś może niedawno przez Opatów i Staszów? Wg mapy Google jest tylko 3 km dalej, a skrótem przez Solec-Zdrój nawet 5 km bliżej. Ciekawe, jak ta droga wygląda.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 28, 2010 12:16 pm 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lis 02, 2006 9:25 pm
Posty: 880
Sakul napisał(a):
plus wahadła w Krościenku i Harklowej.


jechalem w niedziele do gorlic i tak:
- w kroscienku rzeczywiscie cos robia z mostem, ale to kierunek krynica a nie nowy sacz, z kolei skrzyzowanie przed mostem jest rozgrzebane ale jazda jest bez wahadel
- harklowa ???
- most miedzy lopuszna a ostrowskiem - wieksze korki od nowego targu niz od kroscienka, ale to tez tylko o jakis godzinach (rano nie bylo wogole, jak wracalem od mojej strony bylo moze 20 aut, co i tak nie zmienilo faktu ze stalem ze 4 zmiany swiatel - jest tam chyba jakis czujnik natezenia ruchu i wydluza zmiany na te strone gdzie jest wiecej samochodow)

ale wogole droga nowy targ - nowy sacz jest jakos tak malofajna, w saczu tez kopia i trzeba objezdzac

_________________
photolife | panoramki


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 28, 2010 12:28 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr cze 20, 2007 5:51 pm
Posty: 8291
Lokalizacja: Stara Chójnica
Sakul napisał(a):
Jechałeś może niedawno przez Opatów i Staszów? Wg mapy Google jest tylko 3 km dalej, a skrótem przez Solec-Zdrój nawet 5 km bliżej. Ciekawe, jak ta droga wygląda.

Czasem tamtędy jeżdżę, zwłaszcza jak wracam zmęczony. Droga miejscami może standardem nie najlepsze, ale za to raczej jest na niej w miarę pusto i spokojnie, no i ciężarówek mniej niż na 79.
Po za tym w ramach odpoczynku, można odwiedzić Krzyżtopór :)

_________________
"Proszę państwa do wykonania zdrajcy potrzebny nam będzie europoseł Platformy Obywatelskiej i trochę Euro."


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 28, 2010 12:51 pm 
Nowy

Dołączył(a): Pn lip 05, 2010 1:20 pm
Posty: 8
Lokalizacja: Lublin
Cytuj:
harklowa ???

Chodzi o ten most, na mapie źle go zaznaczyli.

Cytuj:
Droga miejscami może standardem nie najlepsze, ale za to raczej jest na niej w miarę pusto i spokojnie, no i ciężarówek mniej

Czyli jedzie się pewnie szybciej niż przez Sandomierz, zwłaszcza w ciągu dnia. A które odcinki są najgorsze pod względem nawierzchni? Opłaca się skracać przez Solec?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 28, 2010 1:13 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr cze 20, 2007 5:51 pm
Posty: 8291
Lokalizacja: Stara Chójnica
Sakul napisał(a):
A które odcinki są najgorsze pod względem nawierzchni? Opłaca się skracać przez Solec?

Dokładnie to trudno powiedzieć, na pewno z Iwanisk do Opatowa są nieprzyjemne (przynajmniej dla mojego auta) koleiny, i gdzieś przed Staszowem (od Krakowa) jest taki średnio wertepiasty odcinek. Solca, przyznam szczerze nie pamiętam, jechałem na pewno, ale skoro nie zapamiętałem to widocznie specjalnych atrakcji po drodze nie było. A czy się opłaca skracać ? Jak wolisz, zawsze to kilka km mniej, a czasowo pewnie podobnie jak przez Słupię.

_________________
"Proszę państwa do wykonania zdrajcy potrzebny nam będzie europoseł Platformy Obywatelskiej i trochę Euro."


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 28, 2010 4:03 pm 
Zasłużony

Dołączył(a): N lis 15, 2009 9:06 pm
Posty: 214
Lokalizacja: Jabłonka
Omijajcie Klikuszową przed Nowym Targiem szerokim łukiem. Jechałem tamtędy wczoraj i chciało mnie trafić. Stałem w korku ponad godzinę. Wszystkim zalecam jazdę przez Jabłonkę i później przez Czarny Dunajec albo w Rabce skręcić na Rabę Wyżną i później na Czarny Dunajec.

_________________
PER ASPERA AD ASTRA


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 29, 2010 1:55 pm 
Kombatant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt lip 23, 2010 9:48 am
Posty: 535
Lokalizacja: warm-mazur
Cytuj:
Wypadek autokaru z dziećmi na zakopiance

Poważny wypadek w Bęczarce koło Głogoczowa na zakopiance. Autobus przewożący dzieci wpadł do rowu. Dziesięcioro z nich trafiło do szpitala - podała TVN24.
- Czworo z poszkodowanych dziesięciorga dzieci trafiło do szpitala w Prokocimiu, pozostali – do szpitala w Myślenicach – mówi insp. Dariusz Nowak, rzecznik małopolskiej policji – W przypadku czwórki przetransportowanej helikopterem do Prokocimia to są prawdopodobnie poważne obrażenia, spowodowane przez rozbite szyby. Na razie nie wiemy, czy jakiś opiekun, jak było początkowo podane, też jest ranny - dodaje.


- Ruch zakopianką jest utrudniony, zwłaszcza od strony Zakopanego - mówi Andrzej Siekanka z małopolskiej straży pożarnej. - Tam w okolicach Głogoczowa jest niebezpieczny zakręt. Kierowca stracił panowanie nad autobusem. Nie wiemy, czy zawinił on, czy sprzęt. Autobus osunął się do rowu. Kierowca jest trzeźwy - relacjonuje Nowak.

Autokarem na kolonie z Kielc do Niedzicy jechało 45 dzieci i cztery opiekunki.

:(

_________________
"Z każdego gówna można wyjść z czystymi butami"


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 29, 2010 2:41 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt cze 15, 2007 3:03 pm
Posty: 8741
Lokalizacja: Londyn, kiedyś W-wa, jutro ... ?
rejdus napisał(a):
albo w Rabce skręcić na Rabę Wyżną i później na Czarny Dunajec

To taka stara tradycja, jeszcze z początków lotnictwa ... :roll:

_________________
Obrazek TG


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 29, 2010 5:47 pm 
Zasłużony

Dołączył(a): N lis 15, 2009 9:06 pm
Posty: 214
Lokalizacja: Jabłonka
Cytuj:
To taka stara tradycja, jeszcze z początków lotnictwa ...

:?:

_________________
PER ASPERA AD ASTRA


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 29, 2010 6:18 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr sie 03, 2005 1:09 pm
Posty: 21722
rejdus napisał(a):
Cytuj:
To taka stara tradycja, jeszcze z początków lotnictwa ...

:?:


Gustawowi chodzi o oddanie fury i samolotu.

_________________
"Stary jestem, mam sklerozę, czas umierać" 09.IX.2006 - rozstaj dróg w Dolince za Mnichem

"Stałem się nowym użytkownikiem ale ten nowy też musi posta napisać"


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 29, 2010 6:37 pm 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lis 02, 2006 9:25 pm
Posty: 880
ekstradycja

_________________
photolife | panoramki


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 29, 2010 6:38 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 25, 2007 9:48 am
Posty: 7374
Jeszcze od początków lotnictwa.

_________________
NIGDY NIE WIADOMO
KTO JEST PO DRUGIEJ STRONIE


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 30, 2010 12:43 am 
Nowy

Dołączył(a): Pt lip 30, 2010 12:29 am
Posty: 2
Lokalizacja: Kraśnik
Witam
Z Kraśnika zawsze wyjeżdżam około 2:00 i jadę przez Kielce, Kraków. W Krakowie jestem około 5:30 a w Zakopcu nie poźniej niz 8:30. Trasa bez rewelacji ale spokojnie zawsze sie jechało. To prawda że w nocy ale rano można się rozpakować i jeszcze nogi rozchodzić. 8 lipca przejechałem bez korków i przestojów (poza przerwami na kawę:))

_________________
Darek


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL