Forum portalu turystyka-gorska.pl

Wszystko o górach
portal górski
Regulamin forum

Teraz jest Cz kwi 17, 2025 6:59 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 2:52 pm 
Uzależniony ;-)

prędzej do młodych pięknych kobiet o których możecie, staruchy, pomarzyć :lol:

na szczęście. Sylwia była całą noc w namiocie. Specjalnie sprawdzałem.

:twisted: :twisted: :twisted:

Ostatnio edytowano Pn sie 31, 2009 2:55 pm przez Lechuu, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 2:58 pm 
Stracony

Niestety Towarzyszu Ali miłości nie da się kupić.. :cry:

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 2:59 pm 
Uzależniony ;-)

jeśli pieszesz serio, ale ironicznie, to musze Ci pogratulować światopoglądu. A jesli żartujesz, to poczucia humoru:D

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 3:02 pm 
Stracony

Ali7 napisał(a):
A czy ja Towarzyszu leppy pisałem, że mnie o miłość chodzi? :mrgreen:

Wiem, wiem. :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 3:03 pm 
Uzależniony ;-)

gratuluje poczucia humoru:D

ech, górołazy, tacy wredni, a w Norwegii same góry...

:roll:

a jak tak często wspominacie o pedałach, gejach, sponsoringu itp to ja mam jeszcze maila, telefon i adres do tego pana. skontaktujcie się. pochodzicie razem po górach, hmmm? stary do starego pasuje :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 3:51 pm 
Uzależniony ;-)

o. a ja młody ale też straight;)

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 3:57 pm 
Stracony

A ja Wam powiem, że dobrze, że poszli inną drogą niż tą, która ich przerosła...

Byli tacy, albo inni, czy zabrać samochodem - nic nie groziło - pewnie bym nie wziął... Może bym pomyślał jak im pomóc zimą... Ale latem bym pokazał schronisko...

Ale nie o tym chciałem...
Coś innego mnie zastanawia...
Mianowicie: nie sądzę, żeby sami sobie wymyślili, że tą drogą będzie łatwiej... Myślę, że im ktoś to powiedział, i to już na górze, bo musieli się czegoś przecież wcześniej przestraszyć - to był baran... A nie oni. I nie baran, że im powiedział - baran, że nie powiedział, o tym, że albo spacer do rana, albo nocleg w schronisku. Pokazał łatwiejszą drogę, ale pewnie sam jej nie znał, albo znał ją ze słyszenia.

Co złego w tym, że się obkupili w ciuchy??? Mieli iść w trampkach??? Byście się śmiali, że poszli w trampkach na Rysy...

Co złego w tym, że nie złazili po łańcuchach jeśli im np. nogi zaczęły latać??? Mieli się spierdo.lić???? Mieli sokołem wracać???? Po prostu szlak ich przerósł i tyle...

A że chcieli wrócić do domu????? A kto nie chce???? Pewnie jak zauważyli że są w dupie zaczęli się rozpytywać co jak i gdzie, bo podświadomie myśleli, że zejdą w te same okolice skąd wyszli - bo baran im czegoś nie dopowiedział....

Co złego w tym, że nie wiedzieli że tam jeździ jakaś kolejka i nie znali rozkładu???? Jeśli z góry nie planowali tej drogi to i się nie dowiedzieli...
Ja też nie znam rozkładu, ja też nigdy nią nie jechałem.

Uważam, że często nie pamiętamy własnych początków.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 5:43 pm 
Stracony

motyla noga, taksówek na Słowacji nie ma? Było ich kilku, to się mogli zrzucić na taryfę. Do Łysej wyszłoby pewnie po 20 Ojro na osobę.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 6:11 pm 
Przypadek beznadziejny

Żaden problem, czy taksówka, jeżeli im zależało, albo jakoś przedykwić z Popradskim lub Szczyrbskim. Zastawka Popradskie jest bardzo sympatyczna, sam tam niejedną noc spędziłem.
Osobiście spotkałem podobnych delikwetnów, którzy koczowali sobie na SAD w Szczyrbskim i przymierzali się tam do noclegu. Ale nie próbowali naciągać na transport, zresztą i tak bylismy ich nie zawieźli chociazby ze względu na nasz stan trzeźwości i to że samochód mielismy parę kilometrów dalej. Wytłumaczylismy im jakie mają mozliwości powrotu do ojczyzny i tyle.
Gdybym jechał samochodem do Polski, może bym zabrał, w zależności od oceny sytuacji. Sam nie raz jeździłem na stopa. ALe znając Markiza był na kwaterze pewno pod Niżnymi Tatrami, albo gdzie indziej, to tak samo dygać kilkadziesiąt kilometrów by mi się nie chciało. Stara dobra zasada - kochaj bliźniego swego jak siebie samego, ale nie bardziej. Zwłaszcza, że transport na Łysą by im niewiele dał, bo ok. 22 z transportem stamtąd też jest krucho, to trzeba by Zakopane.
Głupota takich ludków oczywiście niezła. Pierwszy raz jak jechałem na Słowację - chyba '92, to mapę i jakies korony miałem. Wiedzieć to niewiele wiedziałem, bo to czasy przednetowe, a Nyki o słowackich tatrach nie miałem (a chyba jeszcze nie wyszła), ale jakoś sobie poradziłem, nie trując nikomu głowy, żeby mnie do ojczyzny wiózł. Ale w moim wypadku głupoty też były, bo bylismy przyjechaliśmy SAD-em, a że lało to nie poszlismy w góry i się tak nawalilismy, że nawet Romowie (jak to się zgodnie z polityczną poprawnością nazywa) nas z kwatery wywalili, ale od czego są przystanki. A następnego dnia kulturalnie sobie róciliśmy przez Małą Wysoką i Polski Grzebień.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 6:25 pm 
Stracony

Kaytek napisał(a):
Mianowicie: nie sądzę, żeby sami sobie wymyślili, że tą drogą będzie łatwiej... Myślę, że im ktoś to powiedział, i to już na górze, bo musieli się czegoś przecież wcześniej przestraszyć - to był baran... A nie oni. I nie baran, że im powiedział - baran, że nie powiedział, o tym, że albo spacer do rana, albo nocleg w schronisku. Pokazał łatwiejszą drogę, ale pewnie sam jej nie znał, albo znał ją ze słyszenia.

Kaytek napisał(a):
Uważam, że często nie pamiętamy własnych początków.

Jeżeli wybierali się w góry po raz pierwszy mogli po prastu kupić sobie mapę. Za takie idoctwo, jakie uczynili, powinno się karać. Ci innego, gdyby np. zgubili szlak, ten przypadek do koszmarna głupota.

http://naszczytach.cba.pl/ Aktualizacja 2023 - nowe: Góry Skandynawskie, Taurus w Turscji, Alpy Julijskie, Kamnickie, Ennstalskie, Tatry Bielskie, Murańska Planina, Haligowskie Skały i wiele innych. Zapraszam

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 7:00 pm 
...

Ostatnio edytowano So sty 15, 2011 1:58 pm przez chwastek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 7:10 pm 
ban

Ali7 napisał(a):
chwastek, przystopuj z inwektywami albo wypieprzaj. Można się spierać, ale nie obrzucać epitetami.

Czy chwastek jest chwastkiem z bieszczadzkiego forum. Jeżeli tak to jest od ochroną. To endemit.

http://bieszczadzkieforum.pl/mapy-przew ... u-f13.html

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 7:15 pm 
Stracony

chwastek napisał(a):
no, gnojek jesteś i tyle. Mam nadzieję że nie spotkam na swojej drodze, gdy będę w potrzebie, nikogo Twojego pokroju.

Jednak zapytam:

Czy uważasz, że jest gnojkiem dlatego ze nie chciał podwieźć specjalnie nadkładając drogi o około 100 km (tyle wynosi odległość drogowa na Łysą Polanę i z powrotem) obcych sobie ludzi, tylko chciał o 9 wieczór odwieźć na kwaterę swoją rodzinę ?

Ciebie pytam Chwastek.

Pozdrowienia

Basia

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 7:23 pm 
Uzależniony ;-)

Markiz napisał(a):
Ale oni nawet nie wiedzieli, że jest jakieś Szczyrbskie Pleso bo jak o nim mówiliśmy to robili wielkie oczy. Totalna bezmyślność!
Masz racje. Bezmyślność, głupota i w ogóle...

Markiz napisał(a):
No i ja teraz wychodzę na nieużytego gnoja
A tu akurat też masz rację. Mogłeś ich nie podwieźć - ok. Bałeś się że Cie napadną, ograbią albo zamordują. Rozumiem... Mogłeś ich ocenić z góry - mniejsze ok, ale ok. Uważasz się za jedynego prawdziwego turystę który zawsze wszystko wie i nigdy nie miał żadnego problemu w górach (nawet jak zaczynałeś swoją przygodę z nimi), i uważasz że możesz naigrywać się z gorszych. Rozumiem... Tzn nie rozumiem ale akceptuję...
Ale nie licz na pochwałę ani na pieśni pochwalne, bo moim zdaniem nie zasłużyłeś. Nie wiem czy tą opowiastką faktycznie chciałeś pokazać głupotę innych akcentując swoją "wielkość" i doświadzcenie, czy tylko szukasz poparcia dla swojego zachowania bo potrzebujesz czegoś na kształt rozgrzeszenia. Nie wiem. Ale uważam że jeżeli już zachowałeś się tak, jak się zachowałeś, to dla swojego dobra trzeba było przemilczeć to. Bo chwały Ci to moim zdaniem nie przynosi... A szkoda, bo wszak chodzisz po tych Górach juz od bardzo dawna. I przykro czytać takie słowa z postów kogoś takiego jak Ty...
zaiste przykre...

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 7:23 pm 
Stracony

Ali7 napisał(a):
Kaytek, zawracałbyś w takiej sytuacji komuś gitarę, żeby Cię po nocy wiózł na Łysą?

Ja w życiu, ale rozumiem ich, że się spytali. Co jest złego w spytaniu się o drogę i ewentualne podwiezienie?
A jeśli chodzi o sam sposób zadania pytania - to też nie wiem co to za sensacja - tyle chamstwa spotykamy na co dzień, że na prawdę nie wyobrażam sobie jacy musieli być nachalni, żeby wybić się z tego tłumu...
A ja i tak nie widzę powodu do jazdy po kolesiach.

Ali7 napisał(a):
Tego nie wiemy, czy ze strachu zeszli na Slovensko

Ale mogło tak być, i według mnie jest to bardziej prawdopodobne... Jeśli poszliby ot tak przed siebie to znaczy, że byliby chorzy psychicznie... Nawet w prostym terenie nie znam osoby, ktra wracając do domu idzie dalej prosto zamiast zawrócić. No chyba, że ktoś im powie, że jeśli pójdą prosto - w końcu droga i tak sama ich doprowadzi. Jeśli byli chorzy - to tym bardziej nie ma co z nich polewać. Z resztą Markiz sam w swojej opowieści zasugerował tą wersję.
Markiz napisał(a):
Byli na Rysach, podeszli z polskiej strony, ale zeszli na słowacką bo łatwiej (pewnie strach obleciał)

Rohu napisał(a):
motyla noga, taksówek na Słowacji nie ma? Było ich kilku, to się mogli zrzucić na taryfę. Do Łysej wyszłoby pewnie po 20 Ojro na osobę.

No dobra, ale czy jeśli ja za każdym razem gdy mnie ktoś poprosi o podwiezienie opiszę Wam to na forum to ma się wrzawa podnosić???

gouter napisał(a):
Jeżeli wybierali się w góry po raz pierwszy mogli po prastu kupić sobie mapę. Za takie idoctwo, jakie uczynili, powinno się karać. Ci innego, gdyby np. zgubili szlak, ten przypadek do koszmarna głupota.

Gouter, ale może mieli po prostu mapę polskiej części Tatr. Z resztą qrna, oni szli szlakiem, jasne, że powinni mieć mapę, ale wiesz ile osób dziennie wchodzi na teren TPN-u bez mapy??? Może jeszcze w ustawie napisać, że jesli nie ma mapy - to nie pomagać, a wręcz zelżyc publicznie należy????
Qrna, stoją nad Mokiem, jak tysiące ludzi koło nich - myśle, że może co dwudziesty ma mape. Widza kierunkowskaz: Rysy 3h (strzelam bo nie wiem co tam na drogowskazie jest napisane) i po prostu poszli. Głupota? OK, ale czy aż taka, żeby na forum był o nich temat????

Ja się po prostu zastanawiam, co oprócz sympatii do Markiza spowodowało aż takie oburzenie na forum.
- Nowe lanserskie ciuchy
- Podjęcie decyzji o zejściu łatwiejszym szlakiem (zakładam, że ktoś im to doradził, bo skąd by sami wiedzieli, ze tam jest łatwiej)????
- Propozyzja zapłaty za podwiezienie?
- Wejście na Rysy bez mapy
- Ewentualność, że przestraszyli się łańcuchów
- Zejście łatwiejszą drogą
- prośba o pomoc, gdy zorientowali się ze sa w dupie

Pytam, żeby wiedzieć kiedy Wam opisać gdyby mi się podobna sprawa przydarzyła....

Moim zdaniem dobrze, że się nie sp....i i tyle.

Wg. mnie historyjka trafna, fajna, i pasujaca do tematu o ceprowskich powiedzonkach...

O wyprawie Anny Czerwińskiej na Dhaulagiri były dwa posty w ogólnym temacie o nowinkach z gór wyższych...

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 7:31 pm 
Stracony

Kaytek napisał(a):
Ja się po prostu zastanawiam, co oprócz sympatii do Markiza spowodowało aż takie oburzenie na forum.

Mnie tam nic nie oburza.
Gdybym była w sytuacji Markiza - tez bym ich nie podwiozła, bo uważam ze własna rodzina ważniejsza a robić dodatkowo ok. 100 km nie chciało by mi się.
Tylko pewnie doradziłabym im jak dojechać.
I zapewne nie pisałabym o tym wszystkim na forum, bo i po co.
Natomiast nieco mnie dziwi wieszanie psów na Markizie że zrobił tak a nie inaczej.

B.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 7:38 pm 
Stracony

Basia Z. napisał(a):
Natomiast nieco mnie dziwi wieszanie psów na Markizie że zrobił tak a nie inaczej.

Ja nie wieszam na nikim psów, zastanawiam się tylko, czym goście komu zawinili??????
A sam też bym ich pewnie nie podwiózł - napisałem to wcześniej.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 7:39 pm 
...

Ostatnio edytowano So sty 15, 2011 1:58 pm przez chwastek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 7:40 pm 
Stracony

Kaytek napisał(a):
Ja nie wieszam na nikim psów, zastanawiam się tylko, czym goście komu zawinili??????
A sam też bym ich pewnie nie podwiózł - napisałem to wcześniej.

Oj nie pisałam o Tobie tylko o wypowiedzi chwastka.

B.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 7:41 pm 
Stracony

chwastek napisał(a):

Basiu, pozwolę sobie nie odpowiadać Tobie na Twoje pytanie.

Szkoda.

B.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 7:43 pm 
ban

@ Witaj Endymicie na forum. Przez skórę Cię poznałam, to takie dla Ciebie Bieszczadniczko charakterystyczne :) Proszę pozostań tu jak najdłużej i dobrze baw się.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 7:53 pm 
ban

Ali7 napisał(a):
chwastek napisał(a):
przyganiał kocioł garnkowi

Rozróżnij proszę mocne słowo nie obrażające nikogo od nazywania kogoś gnojkiem.

lucyna napisał(a):
Witaj Endymicie na forum. Przez skórę Cię poznałam, to takie dla Ciebie Bieszczadniczko charakterystyczne Proszę pozostań tu jak najdłużej i dobrze baw się.

Jak dla mnie chwast może spadać z powrotem w Bieszczady. Ale jeśli już, to niech nie obrzuca innych użytkowników epitetami, bo się szybko przekona, że są tu lepsi w te klocki od niej.

1. A okres ochronny hę.
2. Są lepsi, wstawaj Waść w szranki. Jeżeli już musisz się popróbować to służę swoją osobą.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 7:58 pm 
...

Ostatnio edytowano So sty 15, 2011 3:37 pm przez chwastek, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 8:04 pm 
Stracony

chwastek napisał(a):
I zauważ proszę, że sam Markiz "przez przypadek" bardzo trafnie sam siebie okreslił mianem nieużytego gnoja - ja przyznałam mu rację. Jeżeli Markiz poczuje się obrazony to pięknie przeproszę go za to i postaram się odszukać w swoim słowniku określenie bardziej grzeczne.

No dobrze, ale napisz proszę, bo ja tego nie mogę zrozumieć - dlaczego uważasz go (opuszczając epitety) za człowieka nieużytego ?

Czy na prawdę tylko za to, że nie chciał nadkładać 100 km ? [specjalnie sprawdziłam w googlach jaka jest odległość drogowa Popradzkie Pleso - Łysa Polana].

A może chodzi o to że w ogóle o tym napisał ?

W dziwną stronę poszła ta dyskusja.

B.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 8:15 pm 
Stracony

Ali7 napisał(a):
Łomatkojedyna. Następna, co czuje magię gór, nosi koszulkę "W górach jest wszystko, co kocham" i śpiewnik w plecaku?
Parszywieje ten świat.

Nic nie parszywieje.
Ja znam takie postacie kobiece od około 30 lat ;-)

Jak się trochę postarzały i urodziły dzieci to niektóre zmądrzały (a niektóre - nie).

B.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 8:26 pm 
Stracony

zbych napisał(a):
ALe znając Markiza był na kwaterze pewno pod Niżnymi Tatrami, albo gdzie indziej, to tak samo dygać kilkadziesiąt kilometrów by mi się nie chciało.

Akurat nie pod Niżnymi tylko w Velkiej Lomnicy więc trochę bliżej. Ale, jak tu sporo osób napisało - strach, bo diabli wiedzą kto. No i te obcesowe proponowanie zapłaty. Gdyby ktoś był chory lub mieli małe dziecko to bym bez słowa pojechał i nie żądał pieniędzy bo trzeba sobie pomagać.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 8:27 pm 
...

Ostatnio edytowano So sty 15, 2011 3:36 pm przez chwastek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 8:32 pm 
Stracony

Jak zrozumiałem to teza Markiza brzmi: Coraz więcej ludzi w górach, którzy nie bardzo wiedzą gdzie się znajdują, gdzie mają iść i jak wrócić. A przygotowanie do wyjścia w góry ogranicza się do kupienia sprzętu trekingowego.

Co do tego, że im nie pomógł. Cóż. Życie ich nie było zagrożone. Nie musiał.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 8:36 pm 
Stracony

chwastek napisał(a):
Właśnie dlatego, Basiu, nie odpowiem na Twoje pytania i nie bedę dalej tłumaczyć Tobie czegokolwiek.

Nie nalegam, ale w dalszym ciągu nie rozumiem.
Mnie epitety ( z żadnej strony ) nie bawią i podkręcanie tematu też nie bawi.

Nie potrafię jednak zrozumieć powodów nazwania obcego człowieka "gnojkiem" tylko dlatego że nie chciał po nocy podwieźć kogoś, kto wykazał się dużym nierozsądkiem, sam nadkładając wiele kilometrów drogi.

Ja jak zapewne zauważyłaś zdecydowanie wolę dyskusję na argumenty niż na epitety.
Ale skoro nie chcesz dyskutować - to trudno, nie jestem aż tak ciekawa.

B.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 31, 2009 8:48 pm 
Stracony

Opisałem tą sprawę z powodów, które uzupełniłem w sprostowaniu. Jest jak się okazuje nagminna i z wielu względów szkodliwa. Choćby z uwagi na potencjalną możliwość wypadków. Ci się zwlekli do Popradzkiego Plesa (przystanek) a więc w strefy, żetak powiem zamieszkałe. Inni mogą się błąkać po ćmoku po Mięguszowieckiej i czasami bez latarek. Na Chwastek proszę. nie zwracać uwagi - rozhisteryzowana pannica. Dziwię się natomiast wypowiedzi Mpik-a. Wytoczył wielkie działa ale nie wiem jaki jest cel.
Basiu, to naprawdę nie chodzi o 100 km albo i dalej bo do Zakopanego, stać mnie na 8 lub nawet 20 euro na paliwo. W dodatku co by to im dało, że znaleźliby się na Łysej w nocy, prawie zero możliwości dotarcia do Zakopanego a misi tam nie brakuje. To już lepszy dworzec w Szczyrbskim Plesie. Może się im śpieszyło do roboty nazajutrz (ale to już hipoteza). Za bezmyślność się płaci a ta przygoda może stała się dla nich nauczką.
Na zarzut oplotkowania na forum odpowiadam - czy podałem ich dokładny opis, nr telefonu, adres, nawet nieco zakamuflowałem pisząc o trzech facetach gdy w rzeczywistości było ich dwóch i jedna kobieta.

Powtarzam - jest problem, recepcjonistka z Popradzkiego nie klepała tak sobie po próżnicy. Śmieją się z nas, Panie i Panowie, chyba nie dorośliśmy do Schengen! I co tu się dziwić, że Słowacy zamykają przejścia.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1