Witam.
Jestem nowa na tym forum, no jakieś ok. 10 min
Troszkę się zaniepokoiłam opisem koleżanki na temat Białej Doliny.
Amazonka: „Biała Dolina to w sumie dzielnica Szklarskiej-nic ciekawego”
Parę dni temu byłam w Szklarskiej Porębie i dokładnie właśnie na Białej Dolinie.
Nie chce reklamować miejsca w którym byłam, ale było przepięknie, cudownie.
Chwile które przeżyłam właśnie w tym miejscu na Białej Dolinie, nie zapomnę do końca moich dni.
Piękne widoki, lasy , góry , ścieżki rowerowe, ścieżki turystyczne , naprawdę spokojna dzielnica Szklarskiej Poręby. Korzystaliśmy z rowerów, z tego co wiem bo sama się o tym przekonałam Biała Dolina jest rowerową krainą. Prawdopodobnie zimą jest na Białej Dolinie mnóstwo tras dla narciarzy biegowych, niestety o tym się nie przekonam ponieważ nie praktykuje zimowych sportów .
Z wózkiem polecam drogę z Białej Doliny do Jakuszyc również asfalcik w sercu gór w towarzystwie górskiej rzeczki.
Oczywiście jeżeli trasa okaże się jednak za długa, można przejechać kawałeczek koleją turystyczną Izerską. Kolej turystyczna jedzie od Dolnej Szklarskiej Poręby przez Białą Dolinę, Jakuszyce i aż do Harrachova. Biała Dolina leży w paśmie gór Izerskich i gór Karkonoszy.
Polecam bo byłam „Wysoki Kamień” oraz „Wodospad Kamieńczyk”.
Zrobiłam kilkaset zdjęć, oraz nagrałam filmy więc postaram się je opublikować na youtubie
Pozdrawiam wszystkich i jedno jest pewne .
Biała Dolina jest niewątpliwie jedną z piękniejszych części miasta.