hej witam:) wybieram się w Karkonosze w przyszłym tygodniu i chciałam Was prosić o podpowiedź.
A mianowicie :
Pierwszego dnia wybieram się na Szrenicę i Śnieżne Kotły - i tu proszę o podpowiedź którędy najlepiej?? - czy koło Kamieńczyka, przez Szrenicę, Śnieżne Kotły i ewentualnie powrót koło schroniska pod Łabskim Szczytem do Szklarskiej Poręby? czy też mogłabym obejść dalej Śnieżne kotły i wrócić jakoś pod Śnieżnymi Kotłami-jeśli tak można? czy jakieś odcinki są teraz zamknięte na tej trasie? Jak dokładnie mogę tutaj przejść??? Jakieś pomysły?
Drugiego dnia chciałam na Śnieżkę z Karpacza-wyczytałam na forum , że najlepiej od Wangu przez Samotnię i Strzechę Akademicką, schodząc kawałkiem z niebieskiego szlaku koło Domku Myśliwskiego, potem do Sląskiego, na Śniezkę wejście przy łańcuchach i zejście- tylko potem któredy mogę wróćić do Karpacza??-czy muszę tą samą drogą?? bo przez Biały Jar i Łomniczkę z tego co wiem nie, bo lawiny. Jakieś pomysły???
I jeszcze ostatni dzień : chciałam pociągiem do Jakuszyc-tą koleją Izerską. I tam Polana Jakuszycka, Chatka Górzystów??-tego dnia kompletnie nie wiem, bo nie byłam tu. Jaką trasę byście proponowali???Jakaś fajna pętelka ?? A może wyjście ze Świeradowa lepsze???
Mam kijki, z którymi chodziłam po górach zimą w Tatrach i Bieszczadach, nie mam rakiet, ani raków-może zakupię te kolce w Biedronce... Typowe, ale wytrwałe spacerowanie proszę uwzględnić w propozycjach:))) i takie bardziej przetarte szlaki jeśli, chodzi o Jakuszyce, bo tam nic nie znam..
I może macie namiary na jakiś fajny tani nocleg w Szklarskiej??
Z góry dziękuję